Λυκόβρυση Πεύκη 2020: Οφειλόμενο χρέος προς την Τρίτη Ηλικία
Κοινωνία

Λυκόβρυση Πεύκη 2020: Οφειλόμενο χρέος προς την Τρίτη Ηλικία

Να δώσουμε λίγη αγάπη, λίγη ανθρωπιά, στους ηλικιωμένους, να τους κάνουμε λίγη παρέα, μας καλεί η δημοτική παράταξη Λυκόβρυση Πεύκη 2020 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας.

Πρόκειται, όπως αναφέρει η παράταξη, για ένα «οφειλόμενο χρέος» προς τους ηλικιωμένους.

1η Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα 3ης Ηλικίας: Το οφειλόμενο χρέος!!!

Υπάρχουν πολλές επετειακές ημερομηνίες που αρκετές φορές τις συνηθίζουμε και τις προσπερνάμε χωρίς να δίνουμε τη δέουσα προσοχή και σημασία. Η σημερινή όμως επέτειος σηματοδοτεί το οφειλόμενο χρέος σε μια γενιά που πρόσφερε και αναλώθηκε στον βωμό του καθήκοντος εργαζόμενη για πάνω από 40 χρόνια, χωρίς συμβιβασμούς και ιδιοτέλειες.

Αισθανόμενοι την αίσθηση του καθήκοντος τόσο προς την πατρίδα, όσο και προς τις οικογένειές τους, οι ηλικιωμένοι σήμερα έχουν ή πρέπει να έχουν ξεχωριστή θέση στις καρδιές μας, γιατί όλοι τους είναι ζωντανές ιστορίες  μιας ματωμένης πορείας του Έθνους μας σε δύσκολους καιρούς της εθνικής μας προσπάθειας για πρόοδο και ανάπτυξη. Και είναι ματωμένη η πορεία τους γιατί αυτή η γενιά έζησε πέτρινα χρόνια και στερημένη ζωή προκειμένου τόσο η πατρίδα μας όσο και οι ίδιοι να σταθούν στα πόδια τους μετά από πολέμους, στερήσεις, κακουχίες και άλλες ανηφόρες της ζωής!!! Σ΄ αυτή ακριβώς τη γενιά η πατρίδα μας και κάθε πατρίδα οφείλει πολλά τα οποία πρέπει διαρκώς να υπενθυμίζει στους νεότερους και να αποδίδει τον σεβασμό, την τιμή και την αξιοπρέπεια που της αξίζει.

Συμβαίνει όμως αυτό σήμερα; Δυστυχώς και κατηγορηματικά ΟΧΙ!!! Και αυτό ακριβώς κάνει τη διαφορά του χτες με το σήμερα. Σήμερα στην πατρίδα μας η τρίτη ηλικία δοκιμάζεται και μάλιστα σκληρά! Αντί να απολαμβάνει στερείται και σε έναν μεγάλο βαθμό ακόμα και τα στοιχειώδη!!! Γιατί τα μνημόνια δεν έχουν αισθήματα, δεν κατέχουν από γερατειά, δεν συμπονούν!!! Ισοπεδώνουν ανελέητα τους αδύναμους κρίκους του κοινωνικού μας ιστού που είναι η τρίτη ηλικία, οι κουρασμένοι απόμαχοι της ζωής που έπρεπε να είχαν μια άλλη θέση στην κοινωνία μας, αυτή που πραγματικά τους άξιζε και όχι να ζουν στην ανέχεια και τη μιζέρια οι περισσότεροι τουλάχιστον!

Αγαπητοί συμπολίτες! Η παγκόσμια ημέρα της 3ης ηλικίας όσο και να θέλουμε να μην το παραδεχθούμε, σήμερα έχει χάσει το ουσιαστικό της νόημα. Βαρύγδουπες αφιερώσεις και ομιλίες θα γίνουν πολλές και από κάθε κατεύθυνση. Εμείς οι νεότεροι ακόμα, τι πρέπει να σκεφτούμε και να πράξουμε; Ασφαλώς και οι δυνατότητές μας είναι περιορισμένες. Λίγη αγάπη, λίγη ανθρωπιά, λίγη παρέα σπάζοντας την ανελέητη μοναξιά τους δεν στοιχίζουν αυτά τίποτα!!! Και θεωρούμε πως αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος εορτασμού αυτής της επετείου! Πρέπει να το πραγματοποιήσουμε όλοι μας, γιατί  όλοι μας έχουμε γονείς. Κι αν δεν τους έχουμε λίγα λουλούδια στον τάφο τους.

Είναι η καλύτερη θύμηση και εκδήλωση τιμής και σεβασμού γι΄ αυτή την επέτειο! Το απαιτούν οι δύσκολοι και ανάλγητοι καιροί μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet