Λυκόβρυση Πεύκη 2020: «Πλατεία» Πέρρου – Η περιπέτεια συνεχίζεται…
Κοινωνία

Λυκόβρυση Πεύκη 2020: «Πλατεία» Πέρρου – Η περιπέτεια συνεχίζεται…

Συνεχίζεται η περιπέτεια των κατοίκων της Πεύκης αναφορικά με την κατασκευή της πλατείας Πέρρου τονίζει η δημοτική ομάδα Λυκόβρυση Πεύκη 2020, καθώς οι ιδιοκτήτες ακινήτων της περιοχής καλούνται να πληρώσουν φόρο υπεραξίας, ενώ το έργο αναβάθμισης δεν έχει υλοποιηθεί.

Η ομάδα καλεί τη δημοτική αρχή Λυκόβρυσης – Πεύκης να φέρει, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το θέμα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να συναντηθούν οι κάτοικοι με τη δημοτική αρχή, ώστε να βρεθεί μια λύση το συντομότερο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της δημοτικής ομάδας:

«Πλατεία» Πέρρου… Η περιπέτεια συνεχίζεται…

Εδώ και τρεις δημαρχιακές θητείες τουλάχιστον, οι πολίτες του Δήμου μας και ιδιαίτερα της Πεύκης περιμένουν την περίφημη πλατεία Πέρρου με τα υπόγεια parking, η οποία αναμφισβήτητα θα λύσει προβλήματα, θα ομορφύνει την περιοχή σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης και θα αναπλάσει το όλο περιβάλλον αισθητικά, οικιστικά και προ πάντων περιβαλλοντικά.

Όπως είναι φυσικό οι κάτοικοι και ιδιαίτερα οι ιδιοκτήτες των γύρω κατοικιών ωφελούνται αποκτώντας η περιουσία τους υπεραξία για την οποία έχουν κληθεί να πληρώσουν στην πολιτεία τον αναλογούντα φόρο υπεραξίας. Δυστυχώς όμως τόσα χρόνια δεν κατέστη δυνατόν να συνεννοηθούν, να συμφωνήσουν για να μπορέσει το έργο να ξεκινήσει, για το οποίο ο Δήμος έχει λάβει δάνειο για τον σκοπό αυτό. Προηγούμενοι δημοτικοί άρχοντες υποσχέθηκαν στις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, μη εξαιρουμένου και του σημερινού, πως θα συντονιστούν οι ενέργειες και οι συνεννοήσεις με τους ενδιαφερομένους, προκειμένου να απεγκλωβιστεί η κατάσταση και να γίνει πραγματικότητα το φιλόδοξο αυτό έργο.

Δυστυχώς τίποτα από όλα αυτά δεν πραγματοποιήθηκε και σήμερα καλούνται οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες να πληρώσουν τον φόρο αυτό μέσα σε ελάχιστη προθεσμία η οποία είναι ιδιαζόντως ασφυκτική προκειμένου το χρέος τους να ενταχθεί στην ευεργετική διάταξη των 100 δόσεων, που η πολιτεία μόλις προσφάτως  ενομοθέτησε για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο. Αυτό όμως δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους εμπλεκόμενους κατοίκους  οι οποίοι, εν μέσω  κρίσης, καλούνται εσπευσμένα να πληρώσουν την πρώτη δόση του χρέους τους, αποδεχόμενοι έτσι τελεσίδικα την όλη οφειλή τους για την οποία φυσικά έχουν και δικαστικές εκκρεμότητες.

Όλα αυτά είναι αποτελέσματα της έλλειψης συντονισμού από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές οι οποίες άφησαν τον χρόνο ανεκμετάλλευτο και η κατάσταση έχει περιέλθει σε αδιέξοδα και με ανεπίτρεπτες και ανατρεπτικές προθεσμίες.

Η δημοτική μας ομάδα γνωρίζοντας καλά το όλο θέμα, έστω και την ύστατη στιγμή, κάνει έκκληση προς τη δημοτική αρχή να συζητηθεί το θέμα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στο Δημοτικό Συμβούλιο και να κληθούν οι κάτοικοι οι οποίοι είναι άμεσα θιγόμενοι σε συνάντηση με τη δημοτική αρχή για να βρεθεί μια λύση το συντομότερο. Είναι μια πολύ αναγκαία και ανθρώπινη πρωτοβουλία η οποία αναμφισβήτητα θα εκτιμηθεί…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet