Μήνυμα Άννας Ασπραδάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Μήνυμα Άννας Ασπραδάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, ως η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη. Την ημέρα αυτή τιμάται, διεθνώς, ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει, προσφέροντας δύο πολύτιμα αγαθά χωρίς ανταμοιβή: λίγο από τον χρόνο του και 400ml αίμα από τα 5 λίτρα που έχει.

Όπως επισημαίνει για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη η Άννα Ασπραδάκη, πρόεδρος του νομικού προσώπου του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης ΚΟΙΠΑΠ, «η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Tα αποτελέσματά της σώζουν ζωές, διότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται. Μόνο χαρίζεται».

«Η προσφορά αίματος καταδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την αγάπη του Ανθρώπου για τη ζωή και τον συνάνθρωπο» τονίζει η ίδια, συμπληρώνοντας:

«Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης διατηρεί Δημοτική Τράπεζα Αίματος πραγματοποιώντας σε ετήσια βάση καθιερωμένες αιμοδοσίες μέσω του Νομικού Προσώπου του ΚΟΙΠΑΠ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους Εθελοντές Αιμοδότες στον Δήμο μας. Έτσι να συνεχίσουμε, όλοι μαζί σε μία οικογένεια, με μοναδικό πάντα προορισμό τον Άνθρωπο. Αυτό άλλωστε είναι και το μέλημά μας και η φροντίδα μας στο ΚΟΙΠΑΠ».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet