Μήνυμα Μ. Πατούλη-Σταυράκη για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940
Κοινωνία

Μήνυμα Μ. Πατούλη-Σταυράκη για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Μήνυμα για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940 απευθύνει η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη.

Συγκεκριμένα, η κα Μ. Πατούλη-Σταυράκη σημειώνει:

Ο σύγχρονος Έλληνας οφείλει να αξιοποιήσει τα διδάγματα και τις παρακαταθήκες των αγώνων του έθνους μας για ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία, ειρήνη, ευημερία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Σήμερα, η χώρα μας βιώνει τις συνέπειες της πιο βίαιης οικονομικής, κοινωνικής και αξιακής κρίσης που γνώρισε μεταπολιτευτικά. Γι΄ αυτό και είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να στραφούμε στις ρίζες και τις αξίες που μας κράτησαν όρθιους ανά τους αιώνες. Με κοινωνικά, ανθρωπιστικά και γόνιμα αντανακλαστικά να χτίσουμε τη Νέα Ελλάδα.

Μακριά από εσωστρέφειες και κοντόφθαλμες λογικές, οφείλουμε όλοι οι Έλληνες μαζί, ενωτικά, συλλογικά και οραματικά, να μετατρέψουμε την υπάρχουσα κρίση σε αφετηρία αλλαγών και ανατροπών, σε επίπεδο αξιών, αλλά και συμπεριφορών.

Να τολμήσουμε αλλαγές που θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες.

Να ξαναζωντανέψουμε ξεχασμένες αξίες.

Να μετατρέψουμε την κρίση, σε προοπτική, σε Ελπίδα, σε δημιουργική λογική.

Αλλά πάνω από όλα οφείλουμε ως κοινωνία, αν θέλουμε να έχουμε μέλλον, να αποκαταστήσουμε όλα όσα κάναμε σε βάρος της νέας γενιάς της πατρίδας μας.

Η νέα γενιά μας βλέπει με δυσπιστία.

Σε αυτούς λοιπόν οφείλουμε να κάνουμε πράξη τις αλλαγές και τις ανατροπές, για να τους διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον και να δώσουμε προοπτική στην πατρίδα μας μέσα από τα δικά τους μάτια.

Αυτό είναι το δικό μου μήνυμα εθνικής επαγρύπνησης. Ως εκπαιδευτικός, ως αιρετή αυτοδιοικητικός, ως Ελληνίδα μάνα και γυναίκα δεν μπορώ παρά να υπενθυμίσω την ευθύνη που έχουμε όλοι μαζί απέναντι στους νέους ανθρώπους. Στα νέα παιδιά που εγκαταλείπουν σήμερα την Πατρίδα τους, αναζητώντας καλύτερες σπουδές, θέσεις εργασίας και μια ευοίωνη προοπτική σε άλλες χώρες.   

Οφείλουμε να χτίσουμε τη Νέα Ελλάδα, από την αρχή. Με υπευθυνότητα, όραμα, κανόνες και περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης για όλους. Και όλα αυτά διατηρώντας παράλληλα την ιστορική μας μνήμη και κληρονομιά που θα αποτελέσει το εφαλτήριο για να ξαναγίνουμε ήρωες, όπως μας αρμόζει.

Οφείλουμε λοιπόν να αγωνιστούμε, για μία ισχυρή και όχι υποδουλωμένη Ελλάδα.

Το επιβάλλει η ιστορία και ο πολιτισμός μας. Το υπαγορεύει η θέση μας στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Σε αυτή την εθνική προσπάθεια, στο νέο «Έπος» που καλούμαστε να γράψουμε αμιλλώμενοι την ηρωική γενιά του 1940, πρέπει όλοι να δώσουμε, ο καθένας από τη θέση του και με βάση τις δυνατότητές του, δυναμικό παρόν. Να αντλήσουμε παραδείγματα από τον αγώνα αυτών των ανθρώπων που μας έδειξαν έμπρακτα ότι η αξιοπρέπεια και η ιστορία μας είναι η ηθική και πνευματική παρακαταθήκη μας, η προίκα μας, και αυτά δεν ξεπουλιούνται, δεν αμφισβητούνται, δεν μπορεί κανείς να τα ταπεινώσει.

Οι αξίες των Ελλήνων θα είναι πάντα εκεί, ως φάρος Ελπίδας, Έμπνευσης και Ηρωισμού!

Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη

Ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης

Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet