Μήνυμα προέδρου ΚΟΙΠΑΠ για την 25η Μαρτίου
Κοινωνία

Μήνυμα προέδρου ΚΟΙΠΑΠ για την 25η Μαρτίου

Μήνυμα για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 απευθύνει η πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Παιδεία – Κοινωνική Προστασία – Αλληλεγγύη» (ΚΟΙΠΑΠ) του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Άννα Ασπραδάκη.

Συγκεκριμένα η κ. Ασπραδάκη επισημαίνει:

«Η 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί την κορυφαία πράξη αυτοσυνειδησίας του Ελληνισμού, διεκδικώντας την πολιτική και ιστορική του ύπαρξη. Το αδάμαστο φρόνημα και η αγάπη του Έθνους μας για την Ελευθερία κατάφεραν να ανατρέψουν τις ισορροπίες και να επιτύχουν το αδιανόητο για τον Ελληνισμό. Την ανεξαρτησία του. “Όταν αποφασίσαμε να κάμουμε την επανάσταση -έλεγε το 1838 ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης– δεν συλλογιστήκαμε ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχουμε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι βαστούσαν τα κάστρα και τις πόλεις, αλλά ως μια βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας”.

»Το μήνυμα αυτού του ιστορικού άθλου παραμένει πάντα διαχρονικό και επίκαιρο. Μας διδάσκει τη σημασία της ενότητας και της ομοψυχίας των Ελλήνων σε κοινούς αγώνες, κοινές αξίες, κοινούς στόχους. Η εποχή μας, μας επιβάλλει να κάνουμε μια ακόμη Επανάσταση, αυτή τη φορά εσωτερική. Να σταματήσουμε τις όποιες παθογένειες και να ενεργοποιήσουμε τα ταλέντα και τη δημιουργικότητά μας, προκειμένου η πατρίδα μας να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον οικοδομώντας στα καλύτερα και όχι στα σκοτεινά ένστικτα της κοινωνίας. Καλούμαστε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές το μέλλον που τους αξίζει.

»Οι αξίες και τα ιδανικά των αγωνιστών του ΄21 εξακολουθούν να εμπνέουν όλους, όσο μακριά από την Πατρίδα και αν βρίσκονται. Με εθνική ενότητα και ομοψυχία ο Ελληνισμός θα κερδίσει και τούτη, τη διαφορετική, αλλά κρίσιμη για το μέλλον του Έθνους, μάχη».

Εκ μέρους του ΚΟΙΠΑΠ κατέθεσαν στεφάνια και στις δύο Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης μαθητές των δημοτικών παιδικών σταθμών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet