Μεγάλο ενδιαφέρον για τις αδελφοποιήσεις πόλεων στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Μεγάλο ενδιαφέρον για τις αδελφοποιήσεις πόλεων στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Ενημερωτική συζήτηση με θέμα «Ο θεσμός των αδελφοποιήσεων και γιατί μας ενδιαφέρει όλους» διοργάνωσε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019. Η αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» ήταν κατάμεστη από εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν η αντιδήμαρχος Κηφισιάς Νίνα Βλάχου και η διευθύντρια των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, ΚΑΠΗ και Πολυιατρείων, Άννα Γαϊτανίδου.

Στο πάνελ συμμετείχαν ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, η προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμματισμού του Δήμου,   Έλενα Γκιουρτζιάν-Ζέρβα, ο δρ. Αντώνης Καρβούνης, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών και πρόεδρος της Διυπουργικής Επιτροπής για τις Διεθνείς Συνεργασίες των ΟΤΑ και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΤ, Χαρά Πασχαλίδου, ενώ τον συντονισμό της συζήτησης είχε ο αρμόδιος για τις Διεθνείς Σχέσεις του Δήμου, αντιδήμαρχος Παναγιώτης Ιωάννου.

Ο κ. Ιωάννου ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν για την εκδήλωση, καθώς και τους εκπροσώπους των φορέων που κατέκλυσαν την αίθουσα σε μια δύσκολη ημέρα και ώρα, ενώ, μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, μαζί με τους δύο προσκεκλημένους ομιλητές τον κ. Καρβούνη και την κ. Πασχαλίδου φύτεψαν μια ελιά έξω από την αίθουσα, που συμβολίζει τη συνεργασία που ξεκινά σχετικά με τις αδελφοποιήσεις.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης ,Τάσος Μαυρίδης, δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος μας έχει σημαντική ιστορία στον θεσμό των αδελφοποιήσεων από την εποχή της δημαρχίας του Παύλου Καμάρα. Τώρα που βγαίνουμε σταδιακά από την οικονομική κρίση, είναι ο καιρός να επιστρέψουμε στην εξωστρέφεια αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνει το κράτος και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι αδελφοποιήσεις μας ενδιαφέρουν ως θεσμός, ειδικά με τη νέα τους μορφή, που αφορά στη μεταφορά της τεχνογνωσίας με αμοιβαίο όφελος για τους αδελφοποιημένους Δήμους και την Κοινωνία των Πολιτών. Είχαμε τη χαρά να ακούσουμε σήμερα τον κ. Καρβούνη από το υπουργείο Εσωτερικών που μας παρουσίασε το σύγχρονο πλαίσιο και την κ. Πασχαλίδου από τον ΕΟΤ που έκανε τη σύνδεση του θεσμού με την τουριστική ανάπτυξη. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Παναγιώτη Ιωάννου για την πρωτοβουλία και σε όσους συμμετείχαν σε αυτή την πρώτη ενημερωτική συζήτηση».

Ο δήμαρχος καταλήγοντας τόνισε: «Θέλουμε στην Επιτροπή Αδελφοποιήσεων, πέραν των δημοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων, να συμμετέχουν όσοι σύλλογοι της πόλης επιθυμούν. Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις το επόμενο χρονικό διάστημα. Σχεδιάζουμε στον προϋπολογισμό του 2020 να προβλέψουμε πόρους για τις αδελφοποιήσεις, ενώ θα αναζητήσουμε χρηματοδότηση για αυτόν τον σκοπό και από ΥΠ.ΕΣ. και από χορηγούς. Ο στόχος μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στους συλλόγους μας να συμμετέχουν ενεργά».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet