Μια διαφορετική συνέντευξη παραχώρησε ο Τ. Μαυρίδης σε μαθητές του Γυμνασίου Λυκόβρυσης
Κοινωνία

Μια διαφορετική συνέντευξη παραχώρησε ο Τ. Μαυρίδης σε μαθητές του Γυμνασίου Λυκόβρυσης

Μια διαφορετική συνέντευξη έδωσε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, στην εφημερίδα «Λύκων Πένα» και τις «δημοσιογράφους»-μαθήτριες του Γυμνασίου Λυκόβρυσης, Λ.Κ. και Μ.Μ., που μετέφεραν τα ερωτήματα των συμμαθητών και των συμμαθητριών τους.

Η «Λύκων Πένα» θα εκδοθεί στο πλαίσιο του Πανελλαδικού Μαθητικού Διαγωνισμού Σχολικής Εφημερίδας με τίτλο «1821-2021: Aγγίζοντας τα ίχνη μιας Επανάστασης…», που διοργανώνει το Σωματείο «Ορίζοντες», υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων (Ε’ και Στ’ τάξεων), Γυμνασίων και Λυκείων, καθώς και Σχολείων Ειδικής Αγωγής όλης της χώρας. Για το Γυμνάσιο Λυκόβρυσης οι εκπαιδευτικοί που έχουν την ευθύνη της συμμετοχής στον διαγωνισμό είναι η Παναγιώτα Σούπα, η Βιργινία Μουλαρά, ο Μανόλης Βλασερός και η Αναστασία Μαγγανά.

Ο δήμαρχος, μέσα από τις ερωτήσεις των μαθητών, γύρισε πολλά χρόνια πίσω, στα χρόνια που ήταν ο ίδιος μαθητής και πιο συγκεκριμένα στο θέμα της έκθεσης των Πανελλαδικών Εξετάσεων, όταν συμμετείχε ο ίδιος. Το θέμα εκείνη τη χρονιά αφορούσε στον στρατηγό Μακρυγιάννη και την προσπάθεια του να πείσει τους στρατιώτες του να μην πουλήσουν αρχαία αγάλματα σε ξένους με την εμβληματική φράση «γι’ αυτά πολεμήσαμε». Επίσης, αναφέρθηκε στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να γίνεται μία παρέλαση στον Δήμο μας σε κάθε εθνική γιορτή, εναλλάξ ανάμεσα στις Δημοτικές Ενότητες. Αυτή η λύση, που ήταν και αίτημα του Γυμνασίου Λυκόβρυσης, δεν πρόλαβε να υλοποιηθεί το 2020 λόγω των μέτρων της πανδημίας.

Θέμα που ενδιάφερε τους μαθητές ήταν οι εορταστικές εκδηλώσεις που σχεδιάζει ο Δήμος και τα Νομικά του Πρόσωπα για την επέτειο των 200 ετών, για τις οποίες ο δήμαρχος ζήτησε και τις δικές του προτάσεις και την ενεργό συμμετοχή τους, αλλά και τα σύγχρονα ΜΜΕ και το διαδίκτυο. Ο δήμαρχος απάντησε στη σχετική ερώτηση λέγοντας ότι οι νέες τεχνολογίες μάς παρέχουν χρήσιμα εργαλεία, αλλά πρέπει ως δέκτες να επεξεργαζόμαστε με προσοχή την πλειάδα πληροφοριών που είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Είχα τη χαρά να δώσω συνέντευξη στους μαθητές του Γυμνασίου Λυκόβρυσης και να κάνω μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση μαζί τους. Τους είπα να εμπιστεύονται τις δυνάμεις τους και να κυνηγούν τα όνειρά τους, με συμμάχους την οικογένεια και τους καθηγητές τους. Αξιοποίησα το βήμα που μου έδωσαν για να στείλω το μήνυμα ότι οι Έλληνες πρέπει να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση ενωμένοι. Να θυμηθούμε το παρελθόν, να συνδεθούμε ψυχικά με τις ρίζες μας! Τίποτε δεν μας χαρίζεται! Πρέπει να αγωνιζόμαστε για όλα! Φυσικά τους ευχήθηκα καλή επιτυχία στον διαγωνισμό και τους προσκάλεσα όταν ολοκληρωθεί η εφημερίδα τους, να φιλοξενηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet