Μ. Τραγάδη: Η δημοτική αρχή Λυκόβρυσης-Πεύκης επιχειρεί να κρατά υπό ομηρία συλλόγους και φορείς κάνοντας δήθεν χάρες
Κοινωνία

Μ. Τραγάδη: Η δημοτική αρχή Λυκόβρυσης-Πεύκης επιχειρεί να κρατά υπό ομηρία συλλόγους και φορείς κάνοντας δήθεν χάρες

Σύμφωνα με το τακτικό μέλος του ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ Λυκόβρυσης-Πεύκης, μέλος της παράταξης Δήμος Μπροστά+ Μαρία Τραγάδη, ο δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης και οι συνεργάτες του έχουν τεκμηριώσει ότι απεχθάνονται την λειτουργία των θεσμικών οργάνων, ενώ προσθέτει πως «κάθε συλλογικό όργανο του Δήμου συνεχώς απαξιώνεται με στρατηγική επιλογή της δημοτικής αρχής».

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η κ. Τραγάδη:

  1. Το κοινοτικό συμβούλιο της Λυκόβρυσης και της Πεύκης δεν συνεδριάζει, διότι οι κοινοτικοί σύμβουλοι του Τάσου Μαυρίδη δεν συμμετέχουν στις συνεδριάσεις. 
  2. Πριν από δυο εβδομάδες επιχειρήθηκε να πραγματοποιηθεί «φάρσα» ενημέρωση από την δημοτική αρχή για το ΓΠΣ της Λυκόβρυσης, ενώ η επίσημη διαβούλευση είχε ολοκληρωθεί. 
  3. Πριν από μια εβδομάδα επιχειρήθηκε να πραγματοποιηθεί παρωδία ενημέρωση της δημοτικής αρχής για το θέμα του «καφεκοπτείου» στην Λυκόβρυση, χωρίς να ενημερωθούν τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής. Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο θέμα ουδέποτε έχει συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή με ευθύνη της δημοτικής αρχής. 
  4. Αντιδήμαρχοι χωρίς καμία καθύλην αρμοδιότητα επιχειρούν ατύπως να εμπλακούν με σοβαρά θέματα, που διαχειρίζονται άλλοι συνάδελφοι τους, πραγματοποιώντας αυτοδιοικητική «εισπήδηση». 
  5. Προχθές ημέρα Τρίτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση της προέδρου  του ΠΕΑΠ και των εκλεκτών φίλων της, με αθλητικούς συλλόγους, χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΕΑΠ. Η πρόεδρος του ΠΕΑΠ επιχειρεί παραθεσμικά και άτυπα να εξουδετερώσει το Διοικητικό Συμβούλιο. 

Ως δημοτική παράταξη Δήμος Μπροστά+ έχουμε υποστηρίξει την πλήρη διαφάνεια στην λειτουργία των συλλογικών οργάνων, ενώ η δημοτική αρχή και ο Τάσος Μαυρίδης δείχνουν με κάθε τρόπο ότι δεν επιθυμούν τον διάλογο. 

Δηλώνουμε ότι αναφορικά με το πολύ ευαίσθητο θέμα της κατανομής των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου, όπως επίσης και για τις αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις θα πρέπει να τηρείται ο κώδικας διοικητικής διαδικασίας και  η κείμενη νομοθεσία. 

Πιο συγκεκριμένα, είναι αδύνατη η εκχώρηση δημοτικών χώρων σε συλλόγους και φορείς εφόσον δεν έχει ληφθεί συλλογική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, έπειτα από τεκμηριωμένη εισήγηση. 

Η εισήγηση θα πρέπει να αξιολογεί τον αριθμό των μελών των σωματείων, την κατηγορία που δραστηριοποιούνται, την ιστορικότητα του συλλόγου, την εντοπιότητα και άλλα αντικειμενικά κριτήρια. 

Καταγγέλλουμε ότι η δημοτική αρχή επιχειρεί να κρατά υπό ομηρία συλλόγους και φορείς, κάνοντας δήθεν χάρες. 

Καλούμε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΕΑΠ, στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. να λάβουν αποφάσεις σχετικά με την κατανομή των ωρών στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Η διαφάνεια και η λογοδοσία είναι το μοναδικό όπλο απέναντι στην αυθαιρεσία της δημοτικής αρχής. 

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet