Νέα απολύμανση των σχολείων σε Πεύκη και Λυκόβρυση – Ακυρώνονται εκδηλώσεις του ΠΕΑΠ
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Νέα απολύμανση των σχολείων σε Πεύκη και Λυκόβρυση – Ακυρώνονται εκδηλώσεις του ΠΕΑΠ

Στην απολύμανση των χώρων των σχολικών μονάδων και των χώρων του ΚΟΙΠΑΠ προχωρά ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης τις επόμενες ημέρες. Επίσης, το ΠΕΑΠ, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας, ανακοινώνει ότι αναβάλλονται οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις της Κυριακής 8/3/2020 για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Πιο συγκεκριμένα, οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου ενημερώνουν ότι, σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, το Σάββατο 7/3/2020 και την Κυριακή 8/3/2020 θα ξεκινήσει, από εξειδικευμένο συνεργείο με πιστοποιημένες διαδικασίες, απολύμανση σε όλους τους χώρους των σχολικών μονάδων. Ειδικότερα, η απολύμανση θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα σχολεία κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια). Οι απολυμάνσεις θα γίνονται ημέρες ανάπαυσης ή με τη λήξη του ωραρίου, για να μην υπάρξει διακοπή των μαθημάτων. Η διαδικασία κρίνεται επιβεβλημένη ως μέτρο πρόληψης από λοιμογόνους παράγοντες.

Σημειώνεται ότι πριν 20 ημέρες είχε πραγματοποιηθεί και πάλι απολύμανση των σχολικών μονάδων, ενώ στο πλαίσιο τήρησης κανόνων υγιεινής η Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είχε προμηθευτεί και τοποθετήσει σε όλες τις σχολικές αίθουσες αντισηπτικό υγρό, ώστε με τη βοήθεια της εκπαιδευτικής κοινότητας, ειδικά οι μαθητές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών να εκπαιδευτούν για να γίνετε ορθή χρήση και να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου (7 και 8/3) θα πραγματοποιηθεί απολύμανση σε όλους τους χώρους του ΚΟΙΠΑΠ, δηλαδή σε όλους τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, στα ΚΑΠΗ και τα Πολυϊατρεία.

Επισημαίνεται ότι η απολύμανση είναι μια διαδικασία που παρεμβαίνει στο περιβάλλον τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και δεν αποτελεί μέτρο μακροχρόνιας αποφυγής λοιμώξεων. Άρα, το μόνο αποτελεσματικό μέτρο είναι η τήρηση των κανόνων υγιεινής, που έχουν ανακοινωθεί από τον ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας).

Η δημοτική αρχή δηλώνει σε ετοιμότητα, ενώ η επικοινωνία της διοίκησης των Νομικών Προσώπων, των εργαζομένων και των διευθυντών των σχολικών μονάδων είναι καθημερινή, ώστε γίνει παρέμβαση όταν χρειαστεί.

Διευκρινίζεται ότι το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης της λειτουργίας σχολικών μονάδων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών κάθε τύπου και βαθμού, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος εμφάνισης ή και διάδοσης κορωνοϊού, λαμβάνεται αποκλειστικώς και μόνο με απόφαση των υπουργών Παιδείας και Υγείας, μετά από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής προστασίας της Δημόσιας Υγείας κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου 25/2/2020.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet