Νέα Δημιουργία: Ως πότε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης θα αποφεύγει τις ανοιχτές συνεδριάσεις του Δ.Σ.
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Νέα Δημιουργία: Ως πότε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης θα αποφεύγει τις ανοιχτές συνεδριάσεις του Δ.Σ.

Για «αδιαφορία του δημάρχου Λυκόβρυσης-Πεύκης Τ. Μαυρίδη για τη δημοκρατική λειτουργία και τις ομαλές διαδικασίες διεξαγωγής του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης» κάνει λόγο η παράταξη Νέα Δημιουργία, με επικεφαλής τον Π. Ιωάννου.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της με τίτλο «Οι δικαιολογίες και τα άλλοθι στέρεψαν για τη δημοτική αρχή» η δημοτική παράταξη αναφέρει: «Τον πρώτο καιρό και παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης του Δήμου μας ο δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης έλαμπε διά της απουσίας του, υποβαθμίζοντας τον θεσμό που αποτελεί και την πεμπτουσία της δημοκρατικής διαδικασίας.

Ο κορωνοϊός του έδωσε τα άλλοθι και τις δικαιολογίες, που πάντοτε αναζητούσε, και η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου σταμάτησε με φυσική παρουσία όχι μόνον για τον ίδιο, αλλά για όλους, αφού πλέον οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μία φορά τον μήνα λάμβανε χώρα μόνον μέσα από το διαδίκτυο.

Για παρουσία των δημοτών στο Δημοτικό Συμβούλιο ακόμη και για θέματα που άπτονται των άμεσων ενδιαφερόντων ή και συμφερόντων τους δεν γίνεται ούτε λόγος. Στη συντριπτική πλειονοψηφία των άλλων Δήμων, τόσο στην Αττική, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, είναι και πάλι με φυσική παρουσία.

Η παρουσία δημοτών στα Δημοτικά Συμβούλια, έστω και με την χρήση μάσκας, είναι επίσης κοινός τόπος πλέον. Καιρός είναι να γίνει το ίδιο και στον Δήμο μας.

Καιρός είναι η δημοτική αρχή να αποδείξει ότι είναι και Δημοκρατική και ότι σέβεται τους δημότες, αλλά και όλες τις δημοτικές παρατάξεις, και το Δημοτικό μας Συμβούλιο να αποκτήσει και πάλι ουσιαστική λειτουργία, με τη φυσική παρουσία πρώτα του ιδίου του δημάρχου και όλων των Δημοτικών Συμβούλων και των ενδιαφερομένων δημοτών της πόλης μας.

Θα λειτουργήσετε δημοκρατικά έστω και την ύστατη ώρα κύριε Μαυρίδη ή θα παραμείνετε στην μνήμη όλων σαν ο δήμαρχος που απέφευγε τα Δημοτικά Συμβούλια, όπως άλλοι αποφεύγουν το λιβάνι;».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet