Νέα Εποχή: Η τέως πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ, Άννα Ασπραδάκη, συνελήφθη να λέει ψέματα
Κοινωνία

Νέα Εποχή: Η τέως πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ, Άννα Ασπραδάκη, συνελήφθη να λέει ψέματα

Η δημοτική παράταξη Νέα Εποχή που είχε επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Πεύκης, Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, την περίοδο 2007-2011 αναλαμβάνει να απαντήσει στην κατηγορία της δημοτικής συμβούλου Άννας Ασπραδάκη, η οποία υποστήριξε ότι «επί δημαρχίας Θεοδωρακόπουλου το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” και η Κοινωνική Μέριμνα του Δήμου καταργήθηκαν».

Ειδικότερα,η Νέα εποχή αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

«Εκεί που μας χρώσταγαν μας πήραν και το βόδι» λέει ο μια γνωστή παροιμία. Το ζήσαμε κι αυτό πολλές φορές τα τελευταία χρόνια στον Δήμο μας. Πρόσφατα όμως μια δημοτική σύμβουλος, με αφορμή τη μη συμμετοχή του Δήμου μας στη δημόσια προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Τη γενικότερη πολιτική μας να κρατάμε χαμηλούς τόνους ακόμη και στις ανακρίβειες, στην παραπληροφόρηση, στα ψεύδη και τις ύβρεις κάποιοι την έχουν θεωρήσει ως αδυναμία. Σε αυτή την κατηγορία είναι και η κ. Άννα Ασπραδάκη.

Το τελευταίο της… κατόρθωμα είναι η ανακοίνωση για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Σε προσπάθεια της προφανώς να γίνει αρεστή εν όψει ανακατατάξεων, επιτέθηκε σε όλους όσοι αναφέρονται στην απουσία του Δήμου από το πρόγραμμα αυτό. Και ταυτοχρόνως έκανε επίθεση στον πρώην δήμαρχο Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, που δήθεν είχε καταργήσει πριν από δέκα χρόνια τα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» και την Κοινωνική Μέριμνα. Για τα οποία η δημοτική Κίνηση Νέα Εποχή, που ήταν πλειοψηφία, με τη βοήθεια όλων των πλευρών, είχε πάρει μεγάλες πρωτοβουλίες, πρωτόγνωρες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Λοιπόν εδώ ταιριάζει ο πρόλογος του κειμένου «…μας πήραν και το βόδι». Και εξηγούμαστε.

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» δεν σταμάτησε, αλλά αναβαθμίστηκε επί δημαρχίας Θεοδωρακόπουλου και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι εργαζόμενες εντάχθηκαν σε μόνιμες θέσεις στον Δήμο και συγκεκριμένα στο ΚΑΠΗ. Μόνο 18 Δήμοι από τους 1.100 Δήμους της χώρας προσέλαβαν σε μόνιμες θέσεις τις εργαζόμενες. Και μέσα σε αυτούς ήταν και ο Δήμος Πεύκης. Ευχαριστούμε την εν λόγω δημοτική σύμβουλο που μας… καταγγέλλει γιατί πράξαμε το καθήκον μας. Οι υπόλοιποι Δήμοι είχαν τους λόγους τους να τις αφήσουν να… αγωνίζονται εδώ και 12 χρόνια για να ζήσουν. Ο «νόμος Παυλόπουλου» ήταν για όλους τους Δήμος και όχι μόνο για τον Δήμο μας. Οι εργαζόμενες ήταν τρεις, μία κοινωνική λειτουργός, μία νοσηλεύτρια και μία οικογενειακή Βοηθός. Και οι τρεις πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες με συνέπεια και αγάπη. Μάλιστα η διοίκηση του Δήμου πρόσθεσε και τέταρτον στην ομάδα. Έναν μόνιμο και πλήρους απασχόλησης οδηγό ώστε να μην υπάρχει κανένα εμπόδιο στη δουλειά  τους. Ας τον ρωτήσει, γιατί τον γνωρίζει καλά, αν λειτουργούσε τέλεια το πρόγραμμα που παρέδωσε στις 31 Δεκεμβρίου 2010 η διοίκηση Θεοδωρακόπουλου.

Αυτό το πρόγραμμα αργότερα κάποιοι άλλοι το διέλυσαν. Και η κ. Ασπραδάκη ως πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ έχει μεγάλες ευθύνες. Για παράδειγμα είχε στείλει την οικογενειακή βοηθό, η οποία παλιότερα φρόντιζε τους συνανθρώπους μας της τρίτης ηλικίας στα σπίτια τους, στο ΚΑΠΗ για να κάνει καφέδες. Και οι καφέδες είναι απαραίτητοι αλλά δεν διαλύεται έτσι το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», όταν κάλλιστα μπορούν να έχουν τοποθετήσει μια υπάλληλο από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ. Επίσης την ίδια ώρα τη νοσηλεύτρια του προγράμματος την έστελναν όπου υπήρχε κενό (γραφεία κ.λπ.).

Το πρόγραμμα για τις Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας επίσης αναβαθμίστηκε και παραδόθηκε στη νέα δημοτική αρχή σε πλήρη δράση. Και οι τρεις κυρίες του προγράμματος εντάχθηκαν σε μόνιμες θέσεις στον Δήμο, σε έναν Δήμο που σεβόταν την εργασία τους και δεν ρώτησε ποτέ ποιος τις προσέλαβε. Μας προκαλεί εύλογη απορία που και στο θέμα αυτό ψεύδεται η κ. Ασπραδάκη και αναφέρει ότι η διοίκηση Θεοδωρακόπουλου δήθεν το διέκοψε. Φαίνεται ότι ουσιαστικά διοικούσαν άλλοι το ΚΟΙΠΑΠ και η ίδια δεν γνώριζε τις υπαλλήλους στη διάρκεια της αποτυχημένης θητείας στο ΚΟΙΠΑΠ. Να τις θυμίσουμε. Είναι η Μ.Μ. νοσηλεύτρια, η Ι.Κ. οικογενειακή βοηθός και η Μ.Κ. μαγείρισσα. Δεν τις ήξερε ούτε ως πρόεδρος; Θα το δούμε όταν θα επανέλθουμε στο θέμα. 

Η τέως πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ συνελήφθη λοιπόν να λέει ψέματα. Θα το ξεπερνούσαμε αν δεν είχε διατελέσει πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ, δηλαδή αν δεν είχε αυτές τις δομείς στη δικαιοδοσία της. Κρίμα…

Για το προσωπικό της θέμα ειλικρινά την κατανοούμε.

Υ.Γ. Η Νέα Εποχή είναι η δημοτική Κίνηση που έφερε την περίοδο 2007-2011 τη μεγάλη αλλαγή στο Δήμο Πεύκης. Στη συνέχεια αρκετά από τα στελέχη της εντάχτηκαν στη δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών, ενώ κάποια άλλα αποχώρησαν. Η Νέα Εποχή επανέρχεται στο προσκήνιο, καθώς πολλά στελέχη της πιο δημιουργικής περιόδου του Δήμου Πεύκης εκδήλωσαν προς τον συνιδρυτή της και επικεφαλής της, Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, την επιθυμία να παρεμβαίνει η Νέα Εποχή αρχικά για θέματα ανάδειξης των μεγάλων αλλαγών που έγιναν εκείνη την περίοδο και στη συνέχεια για γενικότερα θέματα. Βεβαίως παραμένει στις επάλξεις της Συμμαχίας Πολιτών, αλλά έχει υποχρέωση να υπερασπίζεται το έργο της περιόδου 2007-2011 όταν η Πεύκη ήταν μια από τις πιο καθαρές πόλεις της Ελλάδος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet