Να ανακληθεί η αξιολόγηση εργαζομένου του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης ζητεί το Σωματείο
Κοινωνία

Να ανακληθεί η αξιολόγηση εργαζομένου του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης ζητεί το Σωματείο

Το Σωματείο Εργαζομένων Λυκόβρυσης-Πεύκης αναφέρεται μέσω ανακοίνωσής του στην αξιολόγηση συναδέλφου προϊσταμένου του τμήματος πληροφορικής και μέλους του Δ.Σ., από τον δήμαρχο Τάσο Μαυρίδη, τον οποίο και καλεί να ανακαλέσει άμεσα την αξιολόγηση και το Δημοτικό Συμβούλιο να τοποθετηθεί για τα όσα καταμαρτυρούνται.

«Το Σωματείο μας έγκαιρα είχε προειδοποιήσει ότι ο κρατικός έλεγχος, η λεγόμενη αξιολόγηση, θα αξιοποιηθεί από τη δημοτική αρχή για το παραδειγματισμό όσων δεν στρατεύονται πλήρως με τους σκοπούς της, όσους δηλαδή δεν στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα των συναδέλφων τους και των λαϊκών στρωμάτων των δήμων, υλοποιώντας κατά γράμμα τις πολιτικές που ενισχύουν την επιχειρηματική λειτουργία των δήμων και τις κάθε είδους ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών», αναφέρει αρχικά το Σωματείο και προσθέτει:

«Το κράτος δεν είναι ουδέτερο. Είναι ταξικό. Η αξιολόγηση που επιχειρούν το μόνο που θέλει να βελτιώσει είναι τη διασύνδεση του κράτους με τα μονοπώλια»

»Το στέλεχος της Ν.Δ. και δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, με μία κατάπτυστη αξιολόγηση συναδέλφου προϊσταμένου του τμήματος πληροφορικής και μέλους του Δ.Σ. του σωματείου μας έδωσε την κατεύθυνση για ιδιωτικοποιήσεις με κάθε κόστος. Είναι προκλητικός τόσο ο βαθμός, 40 στα 100, όσο και το σκεπτικό του λίβελου ενάντια στον συνάδελφο που τόσα χρόνια τέτοια δικαιώματα δεν έχει δώσει, με τη στάση του στον χώρο δουλειάς. Ο ίδιος ο δήμαρχος άλλωστε έχει εκφραστεί γραπτώς με τα καλύτερα λόγια για τις εργασιακές του ικανότητες και την εργασιακή του ηθική. Το ίδιο και οι προηγούμενοι. Ο συνάδελφος εργάζεται σε τμήμα που μαζί με μία συναδέλφισσα βγάζουν δουλειά για 10! Αυτή είναι η κατάσταση στις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου μας συνολικά».

«Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι το Σωματείο μας δεν θα αφήσει να περάσει η τρομοκρατία και ο ρεβανσισμός απέναντι στον συνάδελφο και απέναντι σε κανέναν συνάδελφο! Καλούμε τον δήμαρχο να ανακαλέσει άμεσα την κατάπτυστη αξιολόγηση και το Δημοτικό Συμβούλιο να τοποθετηθεί για τα όσα ψευδώς καταμαρτυρούνται στον συνάδερφο», υπογραμμίζει η σχετική ανακοίνωση.

Απευθυνόμενο στους συνάδελφους του το Σωματείο σημειώνει:

«Συναδέλφισσα, συνάδελφε, έχεις πια πείρα για το πώς αξιοποιήθηκε η αντιδραστική αξιολόγηση τα προηγούμενα χρόνια για να διαμορφωθεί και στον Δήμο μας ένα κλίμα τρομοκρατίας και κανιβαλισμού, για να προωθηθούν οι ιδιωτικοποιήσεις. Σήμερα κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να έχει την αυταπάτη ότι το κράτος επιδιώκει με τον αντιδραστικό έλεγχο τη βελτίωση εργαζομένων και υπηρεσιών. Πλέον μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Γύρω μας η απαξίωση τους είναι γενικευμένη. Από την πλήρη απαξίωση υποδομών και μηχανημάτων στην καθαριότητα και τα τεχνικά συνεργία, με άμεσο τον κίνδυνο για τη ζωή και την υγεία των συναδέλφων, μέχρι τις τρομερές ελλείψεις σε προσωπικό σε όλες τις υπηρεσίες.

»Ας τους γυρίσουμε για μια ακόμα φορά την πλάτη αρνούμενοι τη συμμετοχή μας στη διαδικασία, για να μην μπορούν να επικαλεστούν την συναίνεση μας στη σφαγή μας. Καμία συμμετοχή στον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο, την λεγόμενη αξιολόγηση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet