Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η εθελοντική αιμοδοσία στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η εθελοντική αιμοδοσία στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Με εξαιρετική επιτυχία στέφθηκε η αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαρτίου 2018, στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» (Δημοτικό Θέατρο Πεύκης). Η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, αφού προσήλθαν 138 εθελοντές αιμοδότες, αριθμός ρεκόρ για τα δεδομένα του Δήμου και προσέφεραν αίμα για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, αλλά και του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».

Η πρωτοβουλία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, έχει ως στόχους:

  • Την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων του Δήμου για την αναγκαιότητα και τη διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας.
  • Τη συμβολή στον αγώνα να γίνει η χώρα μας αυτάρκης σε αίμα.
  • Την εξασφάλιση αίματος για όλους τους κατοίκους της πόλης, αφού η τράπεζα και τα αποθέματά της ανήκουν σ’ αυτούς.

Ιδιαίτερα χαρούμενη για την επιτυχία της αιμοδοσίας, αλλά και για την πρωτοφανή προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών, δηλώνει η πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ, Άννα Ασπραδάκη και σημειώνει:

«Οι συμπολίτες μας είναι κομμάτι της οικογένειάς μας. Όλοι μαζί “σκορπίσαμε” το μήνυμα αγάπης στο μεγάλο μας “σπίτι”, τη Λυκόβρυση – Πεύκη και ο “σπόρος” αυτός βρήκε γόνιμο έδαφος στις καρδιές μας και άνθισε. Με την ίδια αυτή αγάπη και προσήλωση στον συνάνθρωπο θα συνεχίσει το ΚΟΙΠΑΠ, μαζί με τον δήμαρχο Τάσο Μαυρίδη, να στηρίζει και να φροντίζει την πόλη μας.

»Θέλω να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου στο ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό του Παίδων “Αγία Σοφία”, που κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εξυπηρετήσει τον μεγάλο αριθμό των αιμοδοτών, στις εθελόντριες Γιόλα Πετρούτσου, Μαίρη Γιαννούλη, Κατερίνα Μπαρμπούνη, Δήμητρα Τουρίκη, Κική Γιαννακοπούλου, Ελένη Τσάκωνα, που, πάντα με χαμόγελο, βρίσκονταν δίπλα στους αιμοδότες, στη διευθύντρια των κοινωνικών δομών, Άννα Γαϊτανίδου, την προϊσταμένη των πολυιατρείων, Χρύσα Βίτκου, τις νοσηλεύτριες Μαρία Ματσούνη και Σοφία Νίκου, τους ιερείς των ενοριών του Δήμου μας, τους χορηγούς μας “Σκλαβενίτη”, “Βαζάκα” και “Αναστασόπουλο”, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στη διάδοση της ιδέας της αιμοδοσίας και κυρίως τους εθελοντές αιμοδότες, που απέδειξαν για μια ακόμη φορά τη σημαντικότητα αυτής της πράξης. Διότι η αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης.

»Κύριο μέλημα, τόσο του δημάρχου, δικό μου και της αντιπροέδρου του ΚΟΙΠΑΠ, Μαριάννας Μαμαλάκη, όσο και όλης της διοίκησης του ΚΟΙΠΑΠ, είναι να επιτυγχάνουμε σε κάθε αιμοδοσία όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό φιαλών αίματος».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet