Οι θεραπευτικές δυνατότητες του ονείρου αναλύονται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Οι θεραπευτικές δυνατότητες του ονείρου αναλύονται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

«Η γοητεία του ονείρου και οι θεραπευτικές του δυνατότητες» είναι το θέμα εκδήλωσης – συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης – Πεύκης (Αφροδίτης 4 Πεύκη – πλησίον Ηλιακού Χωριού) την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στις 19:30 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Καλεσμένος της εκδήλωσης που διοργανώνει το Νομικό Πρόσωπο «Παιδεία – Κοινωνική Προστασία – Αλληλεγγύη» (ΚΟΙΠΑΠ) του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης ο ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής δρ. Άγγελος Βιαννίτης.

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου αναφορικά με την εκδήλωση σημειώνεται: «Τα όνειρα λένε την αλήθεια. Εφόσον βιώνουμε την πραγματική κατάσταση του εσωτερικού μας κόσμου, τα όνειρα λένε πάντα την αλήθεια για μας, πέρα από τις ψευδαισθήσεις που τρέφουμε συνήθως για τον εαυτό μας. Είναι η πιο αυθεντική, αλογόκριτη και αυθόρμητη έκφραση του ανθρώπινου ψυχισμού και εκεί μας δίνονται ευκαιρίες να αντιμετωπίσουμε τις εκφράσεις του κατώτερου εαυτού μας, να νιώσουμε την απατηλότητα του συνειδητού εγώ, να έρθουμε σε επαφή με το θείο. Στα όνειρα θα φανεί μια ανισορροπία στο σώμα, την ψυχή και τον νου από τα πρώτα στάδια, πριν ακόμα εκδηλωθεί σαν ασθένεια σε ψυχολογικό ή φυσιολογικό επίπεδο. Τα όνειρα μπορούν να μας φέρουν σε επαφή με τις εγγενείς θεραπευτικές ενέργειες του οργανισμού, να μας υποδείξουν τρόπους να τις διεγείρουμε. Ακόμα περισσότερο, τα όνειρα μπορούν να μας θεραπεύσουν.

»Η θεραπεία μέσω των ονείρων δεν είναι μόνο μια συγκεκριμένη κλινική πρακτική που λειτουργεί, αλλά και μια πορεία επανασύνδεσης. Μια πορεία ενθύμησης του θείου, της υπερ-ατομικής αντίληψης. Στην αρχαιοελληνική σκέψη ίαση σημαίνει προσωπική ολοκλήρωση, που απαιτεί την αποκατάσταση των δυσλειτουργιών, στην ψυχή και το σώμα. Αυτό σημαίνει αποκατάσταση της σχέσης μας με τη φύση, την κοινωνία και το θείο, την εύρεση μιας αίσθησης σκοπού και την εναρμόνιση της ύπαρξής μας με την εσωτερική και κοσμική τάξη».

Λίγα λόγια για τον εισηγητή της εκδήλωσης

Ο Άγγελος Βιαννίτης είναι ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής και κλινικός υπνοθεραπευτής και έχει ειδικευτεί στην ανάλυση ονείρων και στις εφαρμογές DreamWork με τον S.K. Williams. Έχει εργαστεί στη δημιουργία ομάδων DreamWork στο Νόριτζ και στο Μάντσεστερ της Αγγλίας.

Από το 1998 έχει ιδρύσει και διευθύνει το Ονειρικό Εργαστήρι, διοργανώνοντας σεμινάρια και εργαστήρια με θέμα την ανάλυση και ερμηνεία των ονείρων, το συνειδητό ονείρεμα και τη Θιβετανική Ονειρική Γιόγκα (Mi-Lam).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet