Οι προτάσεις του Π. Ιωάννου για ελάφρυνση και οικονομική ενίσχυση των δημοτών Λυκόβρυσης-Πεύκης
Κοινωνία

Οι προτάσεις του Π. Ιωάννου για ελάφρυνση και οικονομική ενίσχυση των δημοτών Λυκόβρυσης-Πεύκης

Με αφορμή την υπάρχουσα υγειονομική και κοινωνική κρίση ο αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας Λυκόβρυσης-Πεύκης, υπεύθυνος του γραφείου Δημότη, Παναγιώτης Ιωάννου, δημοσιοποιεί τις προτάσεις του για ελάφρυνση και οικονομική ενίσχυση των πολιτών.

Ειδικότερα, ο κ. Ιωάννου αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Με διαρκώς αυστηρότερα μέτρα να ανακοινώνονται καθημερινά για τον περιορισμό της πανδημίας, η χώρα μας και κατ’ επέκταση ο Δήμος μας και οι κάτοικοί του, δίνουν τον πιο δύσκολο και άνισο αγώνα με έναν πραγματικά ύπουλο εχθρό.

Η ανησυχία αυξάνεται και όλοι μας νοιώθουμε να ασφυκτιούμε μέσα στο γενικότερο κλίμα αβεβαιότητας, ανασφάλειας και δυσοίωνων προβλέψεων για την επόμενη ημέρα.

Συμμεριζόμενοι τις δυσκολίες και την επαπειλούμενη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία πιθανόν να επέλθουν οι δημότες μας.

Γνωρίζοντας το γεγονός της παροχής έκτακτης επιχορήγησης των Δήμων της χώρας προς κάλυψη έκτακτων και επιτακτικών τους αναγκών, που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορωνοϊού και συγκεκριμένα παροχής στον Δήμο μας του ποσού των 114.098,58 ευρώ,  προτείνω:

Μέτρα απαλλαγής δημοτών:

  • Απαλλαγή από δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού των δημοτών που πλήττονται από τα έκτακτα μέτρα, εφόσον οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται παραμένουν κλειστές και οι ίδιοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.
  • Μη επιβολή προσαυξήσεων για όλες τις ρυθμισμένες οφειλές των οφειλετών του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης .
  • Απαλλαγή υποχρέωσης καταβολής αντιτίμου για τη χρήση του δημοτικού ωδείου, καθώς και τη συνέχεια της απαλλαγής υποχρέωσης καταβολής αντιτίμου για τη χρήση των αθλητικών δημοτικών εγκαταστάσεων, για όσο διαρκούν τα μέτρα περιορισμού.

Μέτρα οικονομικής ενίσχυσης:

  1. Καταβολή έκτακτης ενίσχυσης ποσού 500,00 ευρώ στους δημότες που πλήττονται από τα έκτακτα μέτρα και βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.
  2. Καταβολή έκτακτης ενίσχυσης ποσού 500,00€ στους επιχειρηματίες που πλήττονται από τα έκτακτα μέτρα και οι επιχειρήσεις τους παραμένουν υποχρεωτικά κλειστές.
  3. Ψήφιση νέας ρύθμισης 120 δόσεων των οφειλών προς τον Δήμο.
  4. Για τους υπόχρεους στο Ο.Τ. 25Α  παύση πληρωμών μέχρι και τον Απρίλιο του 2021.

Επιπλέον, σημείο ελέγχου της πανδημίας με δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης  αντιγόνου (rapid tests) για τους δημότες μας που παρουσιάζουν τα συμπτώματα της νόσου.

Όλοι όσοι υπηρετούμε την Αυτοδιοίκηση έχουμε χρέος να σταθούμε ουσιαστικά δίπλα στους συμπολίτες μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet