Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης μείωσε την ταφή των απορριμμάτων κατά 24,49%
Κοινωνία

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης μείωσε την ταφή των απορριμμάτων κατά 24,49%

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης τον Μάιο του 2024 μείωσε κατά 24,49% την ταφή των απορριμμάτων σε σχέση με τον Μάιο του 2023. «Πρόκειται ασφαλώς για ένα άκρως ενθαρρυντικό αποτέλεσμα, που αποτυπώνει με ξεκάθαρο τρόπο τόσο τη συντονισμένη προσπάθεια της διοίκησης του Δήμου, όσο και την ανταπόκριση των πολιτών στην πληθώρα επιλογών ανακύκλωσης που υπάρχουν στη Λυκόβρυση και την Πεύκη» σημειώνει σχετικά η δημοτική αρχή.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριος Ψυχάλης δήλωσε: «Τα στοιχεία του ΕΔΣΝΑ μας γεμίζουν ικανοποίηση και μας δείχνουν ότι βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Θέλω να ευχαριστήσω τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για τις προσπάθειες που καταβάλλουν σε καθημερινή βάση, αλλά και τους πολίτες, οι οποίοι ανταποκρίνονται όλο και περισσότερο στο κάλεσμά μας για πιο σωστή ανακύκλωση. Συνεχίζουμε με προγραμματισμό με σκοπό ο Δήμος μας να γίνει πρωταγωνιστής στην ανακύκλωση».

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης έχει προχωρήσει στις παρακάτω ενέργειες στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων:

  • Ενεργοποίησε την αποκομιδή του καφέ κάδου
  • Τοποθέτησε κίτρινους κάδους με σκοπό την συλλογή χαρτιού.
  • Προμηθεύτηκε επιπλέον 50 μπλε κάδους.
  • Εφαρμόζει τη διαλογή στην πηγή, ενεργοποιώντας διαφορετικά ρεύματα ανακύκλωσης (στρώματα, μπάζα, ογκώδη).

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet