Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Λυκόβρυσης-Πεύκης: Να ανακληθεί η απόφαση για το «Παίδων Πεντέλης»
Κοινωνία

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Λυκόβρυσης-Πεύκης: Να ανακληθεί η απόφαση για το «Παίδων Πεντέλης»

Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λυκόβρυσης-Πεύκης αντιτίθεται στην αναστολή των εφημεριών στο Νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης» και απαιτεί την ανάκληση της σχετικής απόφασης του υπουργείου Υγείας.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η Οργάνωση Μελών αναφέρει:

«Κουτοπονηριά, κυνισμός και αυταρχικότητα μαζί…

(χέρι-χέρι με τη “φιλανθρωπία” προς τον ιδιωτικό τομέα)

Πριν από μερικές ημέρες ανακοινώνεται ότι “Η κυβέρνηση δημιουργεί ένα Μέγα εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά” (χωρίς προσδιορισμό της θέσης του). Όταν αποκαλύπτεται από το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, αυτή προσδιορίζεται: το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης! Ένα νοσοκομείο με ήδη λειτουργούσες τέσσερις γραμμές εμβολιασμού παιδιών.

“Μα δεν κλείνει το νοσοκομείο” διαμαρτύρεται διά της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα η κυβέρνηση στις αντιδράσεις που προκαλεί αυτή η απόφαση. “Απλώς βγαίνει εκτός εφημεριών για τέσσερις εβδομάδες…”. Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις -πρόκειται για το τρίτο Νοσοκομείο Παίδων στην Αττική που εξυπηρετεί τη Βόρεια και Ανατολική Αττική, τη Βοιωτία, την Εύβοια κ.ά. σε παιδιατρικά περιστατικά (το τέταρτο είναι στην Πάτρα), ο χρόνος εκτός εφημεριών επεκτείνεται στις έξι (6) εβδομάδες, κατά δέσμευση (!) του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη. Κι όταν το θέμα έρχεται στη Βουλή με επερώτηση του Ανδρέα Ξανθού, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και τα ΜΑΤ “περιφρουρούν” το νοσοκομείο από τους γιατρούς που θέλουν να τηρήσουν την εφημερία τους, η εκτός εφημεριών λειτουργία μετατρέπεται σε “επ΄ αόριστον”. Έχει προηγηθεί η κήρυξη της απεργίας τους σε παράνομη, μετά τη σχετική αγωγή του ίδιου του υπουργού Υγείας.

Είναι γνωστό ότι στη Βόρεια Αττική είναι εγκατεστημένες, αναλογικά, οι πιο πολλές ιδιωτικές παιδιατρικές κλινικές. Γίνεται έτσι σαφές ότι οι μικροί ασθενείς που εξυπηρετούνταν από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης σπρώχνονται σε αυτές, μια που τα άλλα δύο δημόσια νοσοκομεία για παιδιά της Αττικής απέχουν το ελάχιστο. Το σχέδιο της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης Μητσοτάκη ξεδιπλώνεται με σαφήνεια: συρρίκνωση του δημόσιου τομέα υγείας προς όφελος του ιδιωτικού.

Ερώτημα, ρητορικό βέβαια: οι χώροι των κλειστών νοσοκομείων “Μπόμπολα” και “Φλέμινγκ” δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως Μέγα εμβολιαστικά κέντρα;

Απαιτούμε άμεση ανάκληση της  απόφασης του υπουργού Υγείας για κατάργηση των εφημεριών του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και ενίσχυσή του με προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε να προσφέρει απρόσκοπτα τις υπηρεσίες του».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet