Παρέμβαση Δ. Κωνστάντου για το «3ο People Run»
Αθλητισμός

Παρέμβαση Δ. Κωνστάντου για το «3ο People Run»

Παρέμβαση για τη διεξαγωγή του «3ου People Run» στο κτήμα Συγγρού κάνει ο δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης Δημήτρης Κωνστάντος, επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.-.

Ο δημοτικός σύμβουλος τονίζει ότι επιβάλλεται από τους όμορους δήμους «θεσμικός σεβασμός και αυτοδιοικητική αλληλεγγύη» στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου για μη διεξαγωγή του αγώνα στο κτήμα Συγγρού, όπως σημειώνεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Επιβάλλεται θεσμικός σεβασμός και αυτοδιοικητική αλληλεγγύη στην ομόφωνη αντίδραση του δημάρχου Αμαρουσίου και του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου για την εκδήλωση «People Run 3» στο δάσος Συγγρού 

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου οργανώνεται στο δάσος Συγγρού η εκδήλωση «People Run 3» με την άδεια του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ) το οποίο έχει την ευθύνη του χώρου. Ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου έχουν ταχθεί τόσο κατά της διοργάνωσης της συγκεκριμένης εκδήλωσης (αποστολή εξώδικου) όσο και γενικότερα κατά της πολιτικής του ΙΓΕ σχετικά με τη συντήρηση και τις χρήσεις του δάσους Συγγρού (ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου).

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά και σε επιστολή προς το ΙΓΕ του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Δήμου Αμαρουσίου, κ. Επαμεινώνδα Γαρδέλη, με ημερομηνία 11 Οκτωβρίου 2017 «…είναι γνωστό σε όλους τους περιπατητές, η πλήρης εγκατάλειψη των δενδροκαλλιεργειών, των θερμοκηπίων αλλά και όλων των κτιριακών υποδομών, πλην των σχολείων και του πύργου. Τα εγκαταλελειμμένα κτήρια είναι άκρως επικίνδυνα και αποτελούν εστία μόλυνσης. Ενώ λοιπόν ολιγωρείτε για όλα τα παραπάνω, κόπτεστε για φιέστες που καμία σχέση δεν έχουν με τον σκοπό του Κληροδοτήματος, τον οποίο οφείλετε να υπηρετείτε… να υπενθυμίσουμε σε εσάς, ότι με ομόφωνη απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου είχε καταγγείλει τις ενέργειες σας, που αποσκοπούσαν στην εκμετάλλευση του Δάσους Συγγρού, με πρόσχημα την τουριστική ανάπτυξη των Βορείων Προαστίων, γεγονός που σπεύσατε να διαφημίσετε τόσο εσείς, όσο και ο κ. Καραμέρος, αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα, αλλά και η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά».

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης έθεσα ερώτημα για την επίσημη θέση του Δήμου μας, θεωρώντας αυτονόητο εκ μέρους της δημοτικής μας παράταξης τον θεσμικό σεβασμό και την αυτοδιοικητική αλληλεγγύη στην ομόφωνη αντίδραση του δημάρχου Αμαρουσίου, κ. Γιώργου Πατούλη, και του Δημοτικού Συμβουλίου. Ωστόσο η απουσία του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης, κ. Αναστάσιου Μαυρίδη, από τη συνεδρίαση δεν επέτρεψε την όποια επίσημη τοποθέτησή του.

Το ίδιο ερώτημα έθεσα και προς την ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλο και πρόεδρο του Ομίλου Φίλων για την UNESCO Βορείων Προαστίων, κα Μαρίνα Πατούλη, η οποία με τη δεύτερη ιδιότητά της, όπως φαίνεται μεταξύ άλλων στην αφίσα της εκδήλωσης, αλλά και στη σελίδα του Ομίλου στο facebook, στηρίζει και προσκαλεί επίσημα τους κατοίκους και τα αθλητικά σωματεία του Δήμου μας να συμμετέχουν ενεργά στην εκδήλωση, παρά την ομόφωνη αντίθεση του δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου. Δυστυχώς η απουσία της κας Μαρίνας Πατούλη από τη συνεδρίαση δεν επέτρεψε και τη δική της επίσημη τοποθέτηση.

Αναρωτιέμαι πώς θα φαινόταν σε εμάς, στον δικό μας Δήμο, εφόσον είχαμε όλες οι παρατάξεις ταχθεί αντίθετες στην πραγματοποίηση μιας εκδήλωσης στην Πεύκη ή στη Λυκόβρυση, αυτοδιοικητικοί παράγοντες από άλλους Δήμους να προσκαλούν κατοίκους και σωματεία να συμμετέχουν σε αυτή. Είναι ή όχι σαφής υπέρβαση του αυτοδιοικητικού σεβασμού και στήριξης που οφείλουμε όλες και όλοι οι αιρετοί να δείχνουμε με τις πράξεις μας σε ομόφωνες αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet