ΠΕΑΠ και εθελοντές ενώνουν τις δυνάμεις τους
Κοινωνία

ΠΕΑΠ και εθελοντές ενώνουν τις δυνάμεις τους

Η ανάγκη συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων αναφορικά με τις εθελοντικές δράσεις του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης συζητήθηκε σε συνάντηση της προέδρου του ΝΠΔΔ «Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός» (ΠΕΑΠ) Μαρίνας Πατούλη – Σταυράκη με εθελοντές του Δήμου, όπως μας ενημερώνει η ακόλουθη ανακοίνωση.

Ανταποκρίθηκαν με μεγάλη χαρά στο κάλεσμα της προέδρου του ΠΕΑΠ Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη οι εθελοντές του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης εκφράζοντας την αμέριστη στήριξη τους στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που θα αναλαμβάνει το ΝΠΔΔ στα πλαίσια του Περιβάλλοντος, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Λυκόβρυσης – Πεύκης, την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, με την παρουσία του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη μετά από πρωτοβουλία της υπεύθυνης εθελοντισμού του Δήμου, δημοτικής συμβούλου, Άννας Ασπραδάκη.

Κατά τη διάρκεια της γόνιμης συζήτησης η πρόεδρος του ΠΕΑΠ αφού μίλησε με θερμά λόγια για τον σπουδαίο ρόλο που έχουν αναλάβει οι εθελοντές, ιδιαίτερα σήμερα, σε μία εποχή κρίσης αξιών και θεσμών, μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των πολιτών σε εθελοντικές δράσεις, αξιοποιώντας το πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο των εθελοντών προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, χωρίς όμως να φιλοδοξεί να υποκαταστήσει ή και να αντικαταστήσει τις απαραίτητες δομές της πολιτείας. Η θέσπιση νέων μορφών εθελοντικής δράσης στο επίπεδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, απαιτεί πέρα από τη διάδοση της εθελοντικής κουλτούρας και ένα νέο προσανατολισμό με πρόγραμμα, στόχους και θεσμικές υποδομές. Στο πλαίσιο αυτό το ΠΕΑΠ φιλοδοξεί με πληθώρα εθελοντικών δράσεων και κύρια πεδία εφαρμογής το περιβάλλον, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό να στηρίξει δράσεις που απευθύνονται στην κοινωνία και να αναβαθμίσει τον ρόλο των εθελοντικών ομάδων στα επιμέρους προγράμματά του».

Επίσης πρόσθεσε, πως «οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να ανταλλάξουμε δημιουργικές απόψεις και να θέσουμε ένα νέο πλαίσιο εθελοντικών δράσεων για την πόλη μας. Γιατί ο Πολιτισμός που κουβαλάμε όλοι μέσα μας είναι δείγμα συνειδητού εθελοντισμού, κοινωνικής ανταποδοτικότητας και στάσης ζωής».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet