Πολίτες σε Δράση Λυκόβρυση-Πεύκη Μαζί: Οι παρεμβάσεις στη συνάντηση με την Ένωση Γονέων
Κοινωνία

Πολίτες σε Δράση Λυκόβρυση-Πεύκη Μαζί: Οι παρεμβάσεις στη συνάντηση με την Ένωση Γονέων

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης με πρωτοβουλία της Ένωσης Γονέων Πεύκης Λυκόβρυσης, συμμετείχε ο δημοτικός συνδυασμός Πολίτες σε Δράση Λυκόβρυση-Πεύκη Μαζί.

Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε ενημέρωση από την Ένωση Γονέων για τα θέματα που απασχολούν τις σχολικές μονάδες Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας, όπως ενδεικτικά:

  • Το ιδιοκτησιακό καθεστώς των σχολικών κτηρίων.
  • Το άνοιγμα των σχολείων στην κοινωνία και τη νεολαία – η φύλαξη/ασφάλεια και προστασία των σχολείων – η παραχώρηση χώρων για δραστηριότητες.
  • Η υποστελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας και η ύπαρξη ενός ατόμου για την επικοινωνία και εξυπηρέτηση Σχολικών Επιτροπών, διευθυντών/ντριών, Συλλόγων Γονέων & φορέων κ.λπ.
  • Η χρηματοδότηση και η κατανομή των κονδυλίων προς τις σχολικές μονάδες.
  • Οι παρεμβάσεις και οι εργασίες για τη συντήρηση των σχολικών κτηρίων και τα προβλήματα που υπάρχουν, καθώς και η μη ύπαρξη ανελκυστήρων σε μερικά σχολεία, η καθαριότητα και ο φωτισμός.
  • Οι παρελάσεις και τα θέματα που έχουν δημιουργηθεί.
  • Η συμμετοχή των Γονέων & Κηδεμόνων και ο ρόλος τους στη στήριξη των δράσεων των σχολικών μονάδων, αλλά και η συμμετοχή τους στους συλλόγους του κάθε σχολείου.
  • Ο ρόλος της Ένωσης Γονέων Πεύκης-Λυκόβρυσης και η δράση της υπέρ των σχολείων και των μαθητών.
  • Ο εξοπλισμός των σχολείων (εποπτικά μέσα, γραφική ύλη και εργαλεία στήριξης της ποιότητας του εκπ/κού έργου) και οι ανάγκες τους.
  • Η δίχρονη προσχολική αγωγή και οι ανάγκες σε υποδομές.
  • Η λειτουργία της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και ο ρόλος της.
  • Η συμβολή του Δήμου στα θέματα της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού και η αξιοποίηση προγραμμάτων για την ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου.

Ο συνδυασμός συμμετείχε με τον επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο Ηλία Κατσαρό και τα μέλη του  Κώστα Παπαχρήστο, Μαργαρίτα Μαυροκεφαλίδου, Κέλλυ Κουφοπαντελή, Μαρία Σιρέτη και Γιώργο Μονιό.

Στις παρεμβάσεις/ερωτήσεις που έγιναν επιδίωξε, όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση, «σε κλίμα πολιτισμένου και γόνιμου διαλόγου», να αναδείξει τα όποια θέματα υπάρχουν, τόσο όσον αφορά στον ρόλο και τη στάση της Ένωσης Γονέων Πεύκης-Λυκόβρυσης, όσο και στον ρόλο του Δήμου στην προώθηση των θεμάτων της εκπαίδευσης. Επίσης, τονίστηκε ο αποφασιστικός ρόλος της Ένωσης όσον αφορά στην καταγραφή και προώθηση των προβλημάτων της εκπαίδευσης, μέσω των παραστάσεων και παρεμβάσεων στον Δήμο, για την προώθηση και επίλυσή τους.

Μεταξύ άλλων, εκ μέρους του συνδυασμού επισημάνθηκαν τα εξής:

  • Αποτελεί αναγκαιότητα η ενίσχυση και βελτίωση των σχέσεων όλων, Γονέων & Κηδεμόνων των σχολείων μας, Ένωσης Γονέων, Δήμου, Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Σχολικών Επιτροπών, διευθυντών/διευθυντριών, εκπαιδευτικών και φορέων, ώστε να διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο την ενίσχυση της χρηματοδότησης της εκπαίδευσης, την άμεση επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των σχολείων με την Κτ.Υπ., το άνοιγμα των σχολείων στην κοινωνία, τους μαθητές και τις ανάγκες τους, τη σταθερή χρηματοδότηση και την ενίσχυσή της από το Δήμο, τη στήριξη της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου, μέσω της συνεχούς ικανοποίησης των αναγκών των σχολείων με εποπτικά και άλλα μέσα, τη σύνδεση όλων των υποδομών του Δήμου με τα σχολεία, για τον εμπλουτισμό του εκπαιδευτικού έργου, τον προγραμματισμό με τη συμμετοχή όλων στην έναρξη κάθε νέας σχολικής χρονιάς, την άμεση αποκατάσταση κτηριακών και άλλων θεμάτων, την εξεύρεση λύσεων για την καθαριότητα και την ασφάλεια των σχολείων, την ενίσχυση με προσωπικό των υπηρεσιών του Δήμου, για την άμεση εξυπηρέτηση των διευθυντών/διευθυντριών, Συλλόγων, Σχολικών Επιτροπών, Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων, Ένωσης Γονέων Λυκόβρυσης-Πεύκης και την κατασκευή όσων σχολικών κτηρίων έχει ανάγκη ο Δήμος.
  • Ως δημοτική αρχή θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο τον δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης, των σχολείων και των εκπαιδευτικών, με διεκδίκηση πόρων για την αντιμετώπιση των αναγκών της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την ποιοτική αναβάθμιση των προσφερόμενων προς τους μαθητές και τις οικογένειές τους εκπαιδευτικών αγαθών, ώστε οι χώροι των σχολείων να μετατραπούν σε ανοιχτά κέντρα εκδηλώσεων έκφρασης και δημιουργίας της κάθε γειτονιάς.
  • Για τον συνδυασμό Πολίτες σε Δράση Λυκόβρυση-Πεύκη Μαζί η παιδεία αποτελεί προτεραιότητα, αφού η παρεχόμενη ποιοτική εκπαίδευση στη νεολαία μας είναι βασική μας επιδίωξη όχι μόνο στο γνωστικό τομέα, αλλά και στους τομείς των αξιών, των στάσεων και των δεξιοτήτων που πρέπει να αποκτήσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων μας.
  • Στην κατεύθυνση αυτή θα καταθέσουμε τις επόμενες ημέρες πλαίσιο και δέσμη μέτρων και προτάσεων που θα αφορούν όλα τα ανωτέρω θέματα της εκπαίδευσης, με στόχο και τη σύνδεση, την επικοινωνία και τη συνεργασία των σχολικών μονάδων και των μαθητών των δύο πόλεων Λυκόβρυσης και Πεύκης και τη συμβολή μας στην ψυχική και συναισθηματική σύνδεσή τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet