«Πράσινες» πολιτικές στα σχολεία από τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

«Πράσινες» πολιτικές στα σχολεία από τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Ακόμα ένα σημαντικό βήμα στην εφαρμογή πολιτικών για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στην ευρύτερη φιλοσοφία για υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών προς την ίδια κατεύθυνση έρχεται με την επιβράβευση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης από το πανευρωπαϊκό πρόγραμμα NBS EduWORLD.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά την σχετική αξιολόγηση του φακέλου που είχε καταθέσει, ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης επιλέχθηκε να συμμετέχει στο πρόγραμμα με την πρότασή του για την προώθηση «πράσινων» πολιτικών στις σχολικές μονάδες.

Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν συνολικά 6 φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης να επιλέγεται ως ο μοναδικός φορέας από την Ελλάδα, έχοντας διακριθεί ανάμεσα σε αρκετές αξιόλογες προτάσεις.

Με τη συμμετοχή του Δήμου σε αυτό το πρόγραμμα θα είναι δυνατό να υλοποιηθούν «Πράσινες» πολιτικές στα σχολεία σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και άλλους φορείς του Δήμου .  Το έργο θα ενισχύσει σημαντικά την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και τη συμμετοχή της κοινότητας στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, με την ενσωμάτωση οικολογικής εκπαίδευσης και πρακτικών δραστηριοτήτων σε διάφορες ομάδες.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριος Ψυχάλης δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη μας χαρά που μια τόσο σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης τυγχάνει αυτής της αναγνώρισης και θα μας δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε πολιτικές που έχουν στο επίκεντρο την προστασία του περιβάλλοντος, την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στην κοινή προσπάθεια και την ενίσχυση της ενεργειακής ουδετερότητας στην πόλη μας. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Ειδικό Σύμβουλο σε θέματα Διοίκησης και Διαχείρισης Έργου με τη χρήση τεχνολογικών και Ευφυών Εργαλείων, Γιώργο Σκλιά, αλλά και την Φυσικό και υπεύθυνη του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής, Θάλεια Τσακνιά για την πολύτιμη βοήθεια τους. Η παρουσία και το έργο τους αποδεικνύουν ότι η ομάδα μας έχει τις γνώσεις για να εφαρμόσει καινοτόμες πολιτικές. Συνεχίζουμε δυναμικά, αλλάζουμε συνεχώς την εικόνα της πόλης μας προς το καλύτερο!».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet