Προληπτικό γυναικολογικό έλεγχο έκαναν οι ωφελούμενες των κοινωνικών δομών Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης
Κοινωνία

Προληπτικό γυναικολογικό έλεγχο έκαναν οι ωφελούμενες των κοινωνικών δομών Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης

Ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης θυμίζει ότι ο Οκτώβριος είναι, παγκοσμίως, ο μήνας ενημέρωσης και πρόληψης του καρκίνου του μαστού.

Με αυτήν την αφορμή το τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Εθελοντισμού του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από την πανδημία, σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Στόχος – Πρόληψη» πραγματοποίησε προληπτικό γυναικολογικό έλεγχο, ο οποίος έλαβε χώρα στις 24 Σεπτεμβρίου και περιλάμβανε λήψη ιστορικού και στη συνέχεια ψηλάφηση μαστού από ειδικευμένο ιατρό σε γυναίκες όλων των ηλικιών, ωφελούμενες των κοινωνικών δομών του Δήμου.

Στη δράση συμμετείχαν οι εθελοντές-ιατροί, Αθανάσιος Νησιώτης, χειρουργός και Ελένη Γκοριούνοβα, γενική ιατρός, οι εθελόντριες νοσηλεύτριες του ΕΕΣ κυρίες Αιμιλία Καλιβρούση και Λουΐζα Παλαιολόγου που βοήθησαν το έργο των γιατρών και ο Σύλλογος «Στόχος – Πρόληψη» με πρόεδρο τη Μαριλένα Στρατοπούλου, που συνεργάστηκε, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, άψογα με τις δομές του Δήμου.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, δήλωσε σχετικά:

«Μέσα από τέτοιου είδους δράσεις οι ωφελούμενοι των Κοινωνικών Δομών του Δήμου μας έχουν την δυνατότητα, αφιερώνοντας μόνο λίγο από τον χρόνο τους, να κάνουν ένα δώρο στον εαυτό τους, πραγματοποιώντας έναν δωρεάν προληπτικό έλεγχο. Για αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γιατρούς, τις νοσηλεύτριες και τον Σύλλογο “Στόχος – Πρόληψη” και να συγχαρώ τους εργαζομένους στις δομές του Δήμου μας για αυτήν την πρωτοβουλία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet