Προσέλευση ρεκόρ των εθελοντών αιμοδοτών στην αιμοδοσία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Προσέλευση ρεκόρ των εθελοντών αιμοδοτών στην αιμοδοσία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Με εξαιρετική επιτυχία στέφθηκε η αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2018, στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» (Δημοτικό Θέατρο Πεύκης), όπως ενημερώνει η πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ, Άννα Ασπραδάκη. Η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού προσήλθαν 130 εθελοντές αιμοδότες, αριθμός ρεκόρ για τα δεδομένα του Δήμου, αφού πέρσι στην αντίστοιχη αιμοδοσία του Σεπτεμβρίου είχαν προσέλθει 95 άτομα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτήν την αιμοδοσία οι νέοι αιμοδότες ήταν 30! Ένας ιδιαίτερα ενθαρρυντικός αριθμός που αποδεικνύει ότι οι προσπάθειες που γίνονται για τη διάδοσή της στην τοπική κοινωνία φέρνουν αποτελέσματα. Οι αιμοδότες προσέφεραν αίμα για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, αλλά και του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».

Η πρωτοβουλία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, όπως αναφέρει η κ. Ασπραδάκη, έχει ως στόχους:

  • Την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων του Δήμου για την αναγκαιότητα και τη διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας.
  • Τη συμβολή στον αγώνα να γίνει η χώρα μας αυτάρκης σε αίμα.
  • Την εξασφάλιση αίματος για όλους τους κατοίκους της πόλης, αφού η τράπεζα και τα αποθέματά της ανήκουν σε αυτούς.

Ιδιαίτερα χαρούμενη για την επιτυχία της αιμοδοσίας, αλλά και για την πρωτοφανή προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών, εμφανίστηκε η κ. Ασπραδάκη στις δηλώσεις της:

«Οι συμπολίτες μας είναι κομμάτι της οικογένειάς μας. Όλοι μαζί σκορπίσαμε το μήνυμα αγάπης στο μεγάλο μας σπίτι, τη Λυκόβρυση – Πεύκη και ο “σπόρος” αυτός βρήκε γόνιμο έδαφος στις καρδιές μας και άνθισε για μια ακόμη φορά. Με την ίδια αυτή αγάπη και προσήλωση στον συνάνθρωπο θα συνεχίσει το ΚΟΙΠΑΠ, μαζί με τον δήμαρχο Τάσο Μαυρίδη, να στηρίζει και να φροντίζει την πόλη μας.

»Θέλω να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου στο ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό του Παίδων “Αγία Σοφία,” που κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εξυπηρετήσει τον μεγάλο αριθμό των αιμοδοτών, στις εθελόντριες που πάντα με χαμόγελο βρισκόταν δίπλα στους αιμοδότες, Γιόλα Πετρούτσου, Μαίρη Γιαννούλη, Δήμητρα Ακριβοπούλου, στη διευθύντρια των κοινωνικών δομών, Άννα Γαϊτανίδου, την προισταμένη των πολυιατρείων, Χρύσα Βίτκου, τις νοσηλεύτριες Μαρία Ματσούνη και Σοφία Νίκου, τους ιερείς των ενοριών του Δήμου μας, τους χορηγούς μας Σκλαβενίτη, Βαζάκα και Αναστασόπουλο, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στην διάδοση της ιδέας της αιμοδοσίας και κυρίως τους εθελοντές αιμοδότες που απέδειξαν για μια ακόμη φορά τη σημαντικότητα αυτής της πράξης. Διότι η αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης.

»Κύριο μέλημα τόσο του δημάρχου μας Τάσου Μαυρίδη, δικό μου προσωπικά, της αντιπροέδρου Μαριάννας Μαμαλάκη όσο και όλης της διοίκησης του ΚΟΙΠΑΠ είναι να επιτυγχάνουμε σε κάθε αιμοδοσία όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό φιαλών αίματος».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet