Προτάσεις για τα τροφεία παιδικών σταθμών Λυκόβρυσης και Πεύκης από Ελ. Μανδαμαδιώτου και Χαρ. Καρανάσο
Κοινωνία

Προτάσεις για τα τροφεία παιδικών σταθμών Λυκόβρυσης και Πεύκης από Ελ. Μανδαμαδιώτου και Χαρ. Καρανάσο

Τα τακτικά μέλη του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ «Παιδεία – Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη (ΚΟΙΠΑΠ) του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και μέλη της δημοτικής  παράταξης «Δήμος Μπροστά+» Ελένη Μανδαμαδιώτου και  Χαράλαμπος Καρανάσος καταθέτουν τις προτάσεις τους για τα τροφεία των Παιδικών Σταθμών του Δήμου, καθώς και για τα μεταφορικά έξοδα των νηπίων με σχολικό λεωφορείο.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν, αναφέρουν:

Η περίοδο 2020-2021 δεν είναι σαν τις προηγούμενες γιατί απλούστατα κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς θα αντιμετωπίσουμε και ούτε μπορούμε να κάνουμε οποιαδήποτε πρόβλεψη με σιγουριά. Οπότε είναι αδιανόητο να καλούμαστε σε «διά περιφοράς» συνεδρίαση και μέσα σε ελάχιστες μέρες (με τριήμερο) να επικαιροποιήσουμε προηγούμενων ετών κλίμακα μηνιαίας οικονομικής εισφοράς (τροφεία) και μηνιαία έξοδα μεταφοράς των νηπίων με σχολικό λεωφορείο.

Τόσο καιρό, εν μέσω πανδημίας, σε ένδειξη αλληλεγγύης και ενωτικού πνεύματος, θέσαμε τον εαυτό μας στη διάθεση της διοίκησης, περιμένοντας την ίδια ανταπόκριση. Πραγματικά, τι ωραία που θα ήταν, λόγω της σοβαρότητας των θεμάτων, να είχε ήδη κανονίσει η πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ να συζητήσουμε όλοι μαζί σχολαστικά -στη προκειμένη περίπτωση για τους παιδικούς σταθμούς-  ελεύθερα, με απεριόριστο χρόνο (με τα ηλεκτρονικά μέσα που υπάρχουν) και με την προσκόμιση των απαιτούμενων στατιστικών στοιχείων.

Παρ’ όλο που δεν έγιναν όλα αυτά, εμείς θέτουμε την πρότασή μας προς ψήφιση από το Δ.Σ., η οποία είναι η ακόλουθη:

Μείωση των συνολικών εσόδων από τα τροφεία κατά (κωδικοί 0526 και 0527) 54.400 ευρώ, δηλαδή μείωση της τάξεως του 20%.

Αντίστοιχα, προτείνουμε την αύξηση της επιχορήγησης από τον Δήμο με ισόποσο κεφάλαιο (κωδικός 0718.0001 ) 54.400 ευρώ.

Τα 54.400 ευρώ προτείνουμε να κατανεμηθούν ως εξής:

  • Για εισόδημα έως 20.000 ευρώ, μηδέν.
  • Για εισόδημα έως 30.000 ευρώ, 70 ευρώ.
  • Για εισόδημα έως 40.000 ευρώ, 140 ευρώ.

Η χρήση του σχολικού λεωφορείου για εισοδήματα μέχρι 40.000 ευρώ θα είναι 20 ευρώ.

Εφόσον το δημοσιονομικό κόστος της πρότασης είναι υψηλότερο, τότε θα αναπροσαρμοστεί προς τα επάνω η έκτακτη εισφορά του Δήμου.

Εφόσον το δημοσιονομικό κόστος είναι χαμηλότερο, τότε θα επέλθει μείωση αναλογική και για τα εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ.

Παράδειγμα: Για οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα 10.500 ευρώ, η ετήσια συνολική επιβάρυνση είναι 770 ευρώ. Δηλαδή, δύο νέοι γονείς που εργάζονται με υποαπασχόληση, θα πρέπει να δώσουν ένα ολόκληρο μηνιάτικο μόνο για τον παιδικό σταθμό.

Μη ξεχνάμε ότι την ίδια ώρα δεκάδες χιλιάδες ευρώ φεύγουν για δημόσιες σχέσεις και επικοινωνία.

Οφείλουμε, επίσης, να έχουμε ήδη πάρει σχετικές αποφάσεις θεμάτων που μπορεί να προκύψουν όπως, για παράδειγμα, για την απαλλαγή  μηνιαίων οικονομικών υποχρεώσεων γονέων που δεν θα θελήσουν να συνεχίσουν για τους τελευταίους 1-2 μήνες (αν ανοίξουν τελικά) από φόβο για τα παιδιά τους ή για την προφύλαξη ευπαθών ομάδων στο σπίτι κ.ά.

Ας σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, όχι μόνο γιατί το επιβάλλουν οι δύσκολες συνθήκες που διανύουμε οι περισσότεροι, αλλά γιατί τυπικά και ηθικά έτσι πρέπει. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet