Προχωρά η κατασκευή του ΚΑΠΗ Κάτω Πεύκης
Κοινωνία

Προχωρά η κατασκευή του ΚΑΠΗ Κάτω Πεύκης

Εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης η σύναψη και οι όροι του σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου για κατασκευή του ΚΑΠΗ Κάτω Πεύκης», συνολικού προϋπολογισμού 782.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Είχε προηγηθεί η έγκριση της προγραμματικής σύμβασης από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής, που θα χρηματοδοτήσει το έργο, ενώ το επόμενο βήμα είναι ο έλεγχος νομιμότητας από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Για την κατασκευή του νέου ΚΑΠΗ το υπουργείο Εργασίας έχει παραχωρήσει στον Δήμο ακίνητο ιδιοκτησίας του ΕΦΚΑ στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, στην Κάτω Πεύκη, ενώ με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής η κατασκευή έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας.

Το κτήριο είναι συνολικού εμβαδού 400 τετραγωνικών μέτρων και αναμένεται να καλύψει πλήρως τις ανάγκες της Τρίτης Ηλικίας της περιοχής.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικώς:

«Η ανέγερση του ΚΑΠΗ στην Κάτω Πεύκη, που αποτελεί δέσμευσή μας και πάγιο αίτημα των πολιτών, προχωρά. Είναι ένα μεγάλο έργο για την Τρίτη Ηλικία και γενικότερα για τον Δήμο μας. Μετά την παραχώρηση του οικοπέδου από τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, τον οποίον ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά, εξελίσσεται κανονικά η διαδικασία από εμάς και την Περιφέρεια Αττικής, που χρηματοδοτεί την κατασκευή. Η  συνεργασία με τον Γιώργο Πατούλη, τον οποίο επίσης ευχαριστούμε, και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, είναι εξαιρετική. Η μεταξύ μας προγραμματική σύμβαση έχει εγκριθεί από τις Οικονομικές Επιτροπές Περιφέρειας και Δήμου, ενώ μετά τον έλεγχο νομιμότητας της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο θα εκκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία.

Με μεθοδικότητα και προγραμματισμό προχωράμε στην ολοκλήρωση ενός μεγάλου έργου, που απαιτούσε συνεργασία κυβέρνησης, Περιφέρειας και Δήμου για να υλοποιηθεί. Στην παραπληροφόρηση και στην ισοπέδωση απαντάμε με έργα!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet