Προχωρεί η ανάπλαση Άνω και Κάτω Πεύκης
Κοινωνία

Προχωρεί η ανάπλαση Άνω και Κάτω Πεύκης

Για την πρόσφατη υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο για την ανάπλαση της Άνω και Κάτω Πεύκης ενημερώνει ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης μέσω του δελτίου Τύπου που ακολουθεί:

Την Τετάρτη 26/2/2014, στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, ο Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Σγουρός παρουσία του Δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης Δημήτρη Φωκιανού υπέγραψε τη Σύμβαση με τον ανάδοχο για την ανάπλαση της Άνω και Κάτω Πεύκης.

Ενώ η δημοπράτηση του έργου έγινε το 2010, η χρηματοδότησή του από πόρους της Περιφέρειας στην πραγματικότητα δεν υπήρξε ποτέ. Η σημερινή Δημοτική Αρχή αντιλήφθηκε έγκαιρα τον κίνδυνο της ματαίωσης και κινήθηκε αποφασιστικά για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης από κοινοτικούς πόρους – ΕΣΠΑ. Αυτό έγινε πραγματικότητα όταν πριν από δύο μήνες το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ.

Η υπογραφή της Σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου της Ανάπλασης, προϋπολογισμού 3,4 εκατ. ευρώ, ανοίγει διάπλατα τον δρόμο της υλοποίησης του.

Το έργο που θα αλλάξει σημαντικά τη μορφή των συγκεκριμένων συνοικιών περιλαμβάνει ανάπλαση πεζοδρομίων, διαμορφώσεις προσβασιμότητας για ΑΜΕΑ, μετατροπές δρόμων σε ήπιας κυκλοφορίας και φυτεύσεις πρασίνου. Αφορά στις οδούς Κολοκοτρώνη, Κονίτσης και Κορίνθου (όπου περιλαμβάνεται το σχολικό συγκρότημα της Κ. Πεύκης), καθώς και τις οδούς Καλύμνου, Λέρου της Κ. Πεύκης, όπως και της Π. Γρηγορίου Ε΄ στην Α. Πεύκη (όπου βρίσκονται η εκκλησία των Α. Αποστόλων και το ΚΑΠΗ).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet