Προωθείται συνεργασία Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης με το «Σισμανόγλειο»
Κοινωνία

Προωθείται συνεργασία Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης με το «Σισμανόγλειο»

Συνεργασία του «Σισμανογλείου» Γενικού Νοσοκομείου με τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης προωθεί ο δήμαρχος, Τάσος Μαυρίδης, ο οποίος πραγματοποίησε συνάντηση με τη διοίκηση του Νοσοκομείου την Πέμπτη 30 Μαρτίου στην έδρα του νοσοκομείου.

Στόχος του δημάρχου είναι, όπως ενημερώνει ο Δήμος, η έναρξη μίας γόνιμης και αποτελεσματικής συνεργασίας ανάμεσα στους δύο φορείς με έναν και μοναδικό στόχο: «την καλύτερη δυνατή παροχή ενημερωτικών υπηρεσιών στα ζητήματα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και με σκοπό την πρόληψη, καθώς η ενημέρωση και κατ΄ επέκταση η υιοθέτηση του ανάλογου τρόπου ζωής είναι σύμμαχος ευζωίας και καλής ποιότητας υγείας».

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος συναντήθηκε με τον διοικητή του «Σισμανογλείου» Γενικού Νοσοκομείου, Μανόλη Κουταλά, τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», Ιωάννη Μιχαλακούκο, τον αναπληρωτή διοικητή του «Σισμανόγλειου» Νοσοκομείου, Λάζαρο Σαρισαβίδη, ενώ στη συνάντηση συμμετείχε ο τοπικός σύμβουλος Πεύκης, Γεώργιος Τσόλας.

Ο δήμαρχος, Τάσος Μαυρίδης, χαιρέτισε την ευγενική διάθεση του «Σισμανογλείου» Γενικού Νοσοκομείου, το οποίο διακρίνεται, όπως σημείωσε, από έμπειρο και άρτια κατηρτησμένο επιστημονικό και βοηθητικό δυναμικό, να αναπτύξει πρωτοβουλίες και δράσεις με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας υγείας των πολιτών, ενώ τόνισε ότι ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης βρίσκεται πάντα κοντά στον δημότη και κάτοικο, σύμμαχος και αρωγός στις ανάγκες της καθημερινότητάς του.

Όπως σημείωσε μετά τη συνάντηση με τη διοίκηση του «Σισμανογλείου» Νοσοκομείου: «Η Πρόληψη σώζει ζωές και η Πρόληψη εξαρτάται κυρίως από εμάς τους ίδιους. Στην Ελλάδα, η έννοια της Πρόληψης έχει ταυτιστεί στη συνείδηση των περισσοτέρων με τις ετήσιες διαγνωστικές εξετάσεις, το γνωστό check-up. Ο διαγνωστικός έλεγχος είναι χρήσιμος, αποτελεί όμως μόνο το ένα κομμάτι της Πρόληψης, τη δευτερογενή Πρόληψη. Η πρωτογενής Πρόληψη, που αφορά στην καταπολέμηση και αποφυγή των κινδύνων που απειλούν την υγεία μας, είναι ιδιαίτερα σημαντική. Έτσι, αν μάθουμε να ζούμε υγιεινά, δηλαδή σε αντιστοιχία με τις ανάγκες του οργανισμού μας και σε αρμονία με το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον που μας περιβάλλει, διαφυλάττουμε την καλή μας υγεία και αυξάνουμε τη διάρκεια της ζωής μας. Και ξεκινάμε… με ενημέρωση!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet