Πρωτοβουλία Πολιτών: Να στηριχθούν οι σεισμόπληκτοι της Τουρκίας και της Συρίας
Φωτογραφία: Anadolu Agency via Getty Images
Κοινωνία

Πρωτοβουλία Πολιτών: Να στηριχθούν οι σεισμόπληκτοι της Τουρκίας και της Συρίας

Η Δημοτική Κίνηση Λυκόβρυσης – Πεύκης Πρωτοβουλία Πολιτών εκφράζει τη βαθύτατη λύπη της για τον καταστροφικότερο σεισμό (εδώ και έναν αιώνα) των 7,8 ρίχτερ που έπληξε τα ξημερώματα της Δευτέρας (6/2/2023) την Τουρκία και τη Συρία, με ανυπολόγιστες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, που συνεχώς μεγαλώνουν.

Ακόμη, καλεί τις δημοτικές παρατάξεις από κοινού να συντονίσουν τις προσπάθειές τους για τη συγκέντρωση των απαραίτητων υλικών, αλλά και τα κόμματα και την κυβέρνηση να εντείνουν τις προσπάθειες για μεγαλύτερη βοήθεια ώστε να περιοριστεί η τραγωδία που το ψύχος μπορεί να προκαλέσει.

Η Πρωτοβουλία Πολιτών επισημαίνει ότι οι μετασεισμοί που συνεχίζονται, αυξάνουν τον αριθμό των χιλιάδων νεκρών και τραυματιών, καθώς και την τραγωδία των επιζώντων που καλούνται να ζήσουν στο ψύχος και τα συντρίμμια.

«Η κατάσταση αυτή κάνει επιτακτική την κινητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας για βοήθεια όσον αφορά την εξεύρεση και περίθαλψη επιζώντων, αλλά και κυρίως την αλληλεγγύη σε όλα τα επίπεδα ώστε να μπορέσουν οι χιλιάδες άστεγοι να επιβιώσουν» σημειώνει η Πρωτοβουλία Πολιτών και προσθέτει:

«Η Πρωτοβουλία Πολιτών εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους πληγέντες λαούς της Τουρκίας και της Συρίας και καλεί την κυβέρνηση να συνεχίσει να στηρίζει με κάθε τρόπο τον αγώνα των σωστικών συνεργείων με ειδικευμένους διασώστες προκειμένου να σωθούν οι άνθρωποι που είναι εγκλωβισμένοι στα ερείπια των κατεστραμμένων κτιρίων.

Η αλληλεγγύη μας πρέπει να εκφραστεί με κάθε τρόπο τόσο για η σωτηρία των ανθρώπων όσο και για την εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet