Πρόγραμμα Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Κοινωνία

Πρόγραμμα Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Ξεκινά την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 η από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης – Πεύκης Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017» με θέμα «Περιπέτειες από σημείο σε σημείο» που υλοποιείται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά και σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος.

Η δράση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών, ενώ για τη συμμετοχή τους θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Όπως επισημαίνει σχετικά ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης: «Οι βιβλιοθήκες είναι το “σπίτι” μας. Είναι οι χώροι συνάντησης με τους γονείς και τα παιδιά, οι χώροι όπου δημιουργικά συνταιριάζεται η γνώση με το παιχνίδι, οι χώροι που οδηγούν την ψυχή και το πνεύμα μας και μας μπολιάζουν εμάς τους μεγαλύτερους, αλλά και τις επόμενες γενιές, τα παιδιά μας με μία σειρά από στοιχεία που έχει ανάγκη ο ανθρώπινος νους και η ψυχή προκειμένου η προσωπικότητα να είναι συγκροτημένη. Και αυτό είναι ό,τι μεγαλύτερο αναζητούμε για τα παιδιά μας… να μεγαλώσουν ομαλά, με πολλές παραστάσεις που θα αναπτύξουν το πνεύμα και τη φαντασία τους και θα σταθούν αρωγοί στο να μετεξελιχθούν σε συγκροτημένες προσωπικότητες».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ, Άννα Ασπραδάκη, τονίζει: «Με πολλή αγάπη και πολύ ενδιαφέρον για τα παιδιά του Δήμου μας προχωρήσαμε και φέτος, για άλλη μια χρονιά, τη συνεργασία της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος που υλοποιεί την καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας. Και κάπως έτσι… τα παιδιά του Δήμου μας μέσα από το φετινό πρόγραμμα ανάγνωσης και δημιουργικότητας θα γίνουν πρωταγωνιστές και πρωταγωνίστριες σε όλα όσα αντιπροσωπεύουν τα παιδιά μας. Γιατί τα παιδιά λειτουργούν με βιωματικό τρόπο. Επισκέπτονται με τη φαντασία τους χώρους μαγικούς, κοιτούν κατάματα τις νεράιδες και περνούν το ποτάμι απέναντι στην παραμυθοχώρα! Περιμένουμε και φέτος τους μικρούς φίλους του ΚΟΙΠΑΠ και της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης για να φτιάξουμε κατασκευές, να γνωρίσουμε τα σημεία στίξης και να συναντήσουμε τα “τέρατα” των παραμυθιών και των μύθων».

Ο δήμαρχος, Τάσος Μαυρίδης, και η πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ, Άννα Ασπραδάκη, δίνουν, μέσω ανακοίνωσης, θερμά συγχαρητήρια στους εκατοντάδες βιβλιοθηκονόμους, εκπαιδευτικούς και εθελοντές χάρη στην πολύτιμη συνεργασία των οποίων πραγματοποιείται το Πρόγραμμα «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017» στις βιβλιοθήκες της χώρας.

Το Πρόγραμμα ξεκινά στις 15 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 8 Σεπτεμβρίου σε 150 βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκέπτονται τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λυκόβρυσης – Πεύκης (Αφροδίτης 4, Πεύκη) ή να καλούν στον αριθμό τηλεφώνου 210 6128825, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 10:30 έως τις 18:30.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet