Πρόγραμμα «Σχολές Γονέων» από το ΚΔΒΜ Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Πρόγραμμα «Σχολές Γονέων» από το ΚΔΒΜ Λυκόβρυσης – Πεύκης

Το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης ανακοινώνει ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα προγράμματα τοπικής εμβέλειας. Η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης διά του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ίδρυσε και θέτει σε λειτουργία σε όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων. Στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων, αναπτύσσονται πέντε εκπαιδευτικά προγράμματα.

Η λειτουργία του έργου υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΔΒΜ) της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης (ΓΓΔΒΜ).

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση) του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9» και συγχρηματοδοτείται από το ΕΚΤ (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στον σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, εκπαιδευτικούς, ενήλικες τρίτης ηλικίας, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Στο πλαίσιο των εργασιών του Γραφείου Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης, ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης υλοποιεί και φέτος το πρόγραμμα «Σχολές Γονέων».

Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα Σχολών Γονέων απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης. Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία με την εγγραφή 18-20 ατόμων.

Για πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην υπεύθυνη Σχολής Γονέων Βόρειου Τομέα Αττικής Μαριλένα Τιτάκη, στο e-mail: [email protected] ή στο τηλ.: 6947 549 048. Επίσης, μπορούν να απευθύνονται στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης (Ελ. Βενιζέλου 15Α–Πεύκη), 210 6145148-151 καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης.

Δείτε τα Προγράμματα και την Αίτηση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet