Πώς γιόρτασε την 28η Οκτωβρίου ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Πώς γιόρτασε την 28η Οκτωβρίου ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης

Ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης γιόρτασε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με εορταστικές εκδηλώσεις και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή.

Στον εορτασμό παραβρέθηκε και ο δήμαρχος, Τάσος Μαυρίδης, ο οποίος αρχικά έδωσε το «παρών» στη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα στην Πεύκη, καθώς και στην επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο. Στη συνέχεια παρακολούθησε τις μαθητικές παρελάσεις και την παρέλαση Σωματείων και Συλλόγων που πραγματοποιήθηκαν μετά από δύο χρόνια, λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Μετά την ολοκλήρωση των παρελάσεων ο κ. Μαυρίδης έστειλε το δικό του μήνυμα για την εθνική επέτειο τονίζοντας: «Με λαμπρότητα και υπερηφάνεια γιορτάσαμε σήμερα την 28η Οκτωβρίου. Με τη δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση, την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των ηρώων και τη μαθητική παρέλαση από τα σχολεία του Δήμου μας και τους συλλόγους που κράτησαν ψηλά τη ελληνική μας σημαία.

»Το έπος του 1940 γραμμένο με αίμα στις χρυσές σελίδες της ελληνικής και Παγκόσμιας ιστορίας. Ένα έθνος που τιμά τους αθάνατους ήρωες του, με μία ελληνική σημαία να κυματίζει με υπερηφάνεια, από άκρο σε άκρο, από θάλασσα και ξηρά, και να θυμίζει ότι η ιστορία δεν ξεχνιέται, δεν παραγράφεται, δεν παραποιείται. Έχουμε χρέος να τιμούμε τους ήρωες μας. Να τιμούμε την ιστορία μας. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και χρέους προς την Ελλάδα μας, την πατρίδα μας, τη νέα γενιά έτσι με ελπίδα και αισιοδοξία ατενίζουμε το μέλλον χωρίς να ξεχνούμε το ένδοξο παρελθόν μας. Χρόνια πολλά σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα. Ευχαριστούμε θερμά την εκκλησία μας, τα σχολεία μας, τους φορείς και τους συλλόγους για τη συμμετοχή και την εξαιρετική παρουσία, καθώς και το εργατοτεχνικό προσωπικό του Δήμου και το αστυνομικό τμήμα για την εύρυθμη πραγματοποίηση των παρελάσεων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet