Π. Ιωάννου: Η απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη είναι τεράστια για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Π. Ιωάννου: Η απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη είναι τεράστια για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες

Ο αντιδήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης, Παναγιώτης Ιωάννου, με αφρομή τον θάνατο του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η απώλεια του μεγάλου μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη είναι τεράστια για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, γιατί στα τραγούδια του ενώθηκαν όλοι και αναζήτησαν την ελπίδα και την ανάταση. Ο Μίκης έφερε κοντά μας, μέσα από τα τραγούδια του, τους μεγάλους Έλληνες ποιητές Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργο Σεφέρη, Γιάννη Ρίτσο, Τάσο Λειβαδίτη και Μανώλη Αναγνωστάκη.

»“Ακούω την ανάσα των ποιητών, τους παλμούς της καρδιάς και το τραγούδι τους” έλεγε πριν χρόνια ο Εθνικός μας συνθέτης».

Επίσης, ο κ. Ιωάννου αναφέρεται στην προσωπική γνωριμία του με τον Μίκη Θεοδωράκη, ενθυμούμενος: «Είχα την ευτυχία και την τιμή να τον γνωρίσω πριν κάμποσες δεκαετίες, όντας δημοτικός σύμβουλος τότε, όταν είχε επισκεφθεί, μαζί με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, τον Δήμο μας και το Ηλιακό Χωριό, στο Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα Μερκούρη”. Σε ευχαριστούμε για όλα μεγάλε Μίκη, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει. Θα μείνεις αθάνατος στις καρδιές και στην ψυχή μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet