Π. Μπόλλας: Πολιτικός εμπαιγμός για τη Δημοτική Συγκοινωνία
Κοινωνία

Π. Μπόλλας: Πολιτικός εμπαιγμός για τη Δημοτική Συγκοινωνία

Για «πολιτικό εμπαιγμό» των πολιτών του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης στο θέμα της Δημοτικής Συγκοινωνίας κάνει λόγο ο πρώην αντιδήμαρχος Πεύκης Παναγιώτης Μπόλλας.

Ο κ. Μπόλλας κατηγορεί τον δήμαρχο Τάσο Μαυρίδη και τη δημοτική Αρχή για προσπάθεια περιστολής της οποιασδήποτε δαπάνης που αφορά στη Δημοτική Συγκοινωνία και παράλληλα, διερωτάται, γιατί ο «δημαρχεύων», όπως χαρακτηριστικά τον αποκαλεί, κ. Τ. Μαυρίδης δεν ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για τις «μονομερείς» του αποφάσεις αναφορικά με τη Δημοτική Συγκοινωνία.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Π. Μπόλλα:

Να σταματήσει ο πολιτικός εμπαιγμός των συμπολιτών μας για τη Δημοτική Συγκοινωνία

Διάβασα με προσοχή τόσο την ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων, σχετικά με την παύση των δρομολογίων της Δημοτικής Συγκοινωνίας, όσο και την ατυχή προσπάθεια απάντησης επί αυτής από την πλευρά του Δήμου μας.

Ως διατελέσας αρμόδιος αντιδήμαρχος κατά το σχετικά πρόσφατο παρελθόν, έχω να καταστήσω σαφές προς όλους ότι ο νόμος τον οποίο επικαλείται η δημοτική Αρχή περί ανώτατου ορίου στην κατανάλωση καυσίμων των λεωφορείων, δεν είναι πρόσφατος, αλλά ίσχυε από την εποχή ακόμα και της πρώτης λειτουργίας της Δημοτικής μας Συγκοινωνίας.

Επειδή επιπροσθέτως πληροφορούμαι ότι ο νυν αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Παπανικολάου, σε σχετικές ερωτήσεις, επικαλείται την αλλαγή του προσώπου του παρέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ελέγχει τις δαπάνες του Δήμου μας, ως αιτία της μη έγκρισης της επιπλέον ποσότητας καυσίμων που απαιτείται για την εύρυθμη λειτουργία της Δημοτικής μας Συγκοινωνίας λέγοντας ότι ο προηγούμενος την ενέκρινε, αξία θα είχε να του ζητήσουμε τις αποδείξεις που τεκμηριώνουν αυτούς τους ισχυρισμούς του.

Θα πρέπει δηλαδή στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου, εάν σχετικά ερωτηθεί από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, με ευχέρεια να προσκομίσει τα σχετικά εντάλματα πληρωμών καυσίμων των προηγούμενων μηνών, που έλεγχε ο προηγούμενος επίτροπος, στα οποία να εμφαίνεται με ευκρίνεια ότι εκείνος ενέκρινε τις υπερβαίνουσες δαπάνες και άρα δηλαδή «παρανομούσε» υπέρ του Δήμου μας.

Επειδή είναι σε όλους μας δύσκολο να πιστέψουμε κάτι τέτοιο, θεωρώ ότι η δημοτική Αρχή οφείλει άμεσα να σταματήσει τον πολιτικό εμπαιγμό προς τους δημότες μας, να σταματήσει να κρύπτεται πίσω από νόμους που δήθεν σήμερα ανακάλυψε μόνο και μόνο για να αιτιολογήσει την απόλυτη βούλησή της για τη συρρίκνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, με μόνο γνώμονα και σκοπό την περιστολή της οποιασδήποτε δαπάνης προς την κατεύθυνση αυτή.

Όπως και να ΄χει τα σχετικά εντάλματα πληρωμών που προανέφερα θα είναι χρήσιμο να ζητηθούν από τις υπηρεσίες του Δήμου στο Δημοτικό Συμβούλιο για να φανεί το πιθανό ενδεχόμενο τα επιπλέον λίτρα που απαιτούνταν να έχουν «χρεωθεί» σε άλλα οχήματα που είτε είναι παροπλισμένα είτε έχουν μικρό αντικείμενο λειτουργίας.

Αξία θα είχε επίσης, ο λαλίστατος σε άλλες περιπτώσεις δημαρχεύων κ. Μαυρίδης να εξηγήσει σε όλους μας για πιο λόγο «παρέλειψε» να ενημερώσει επαρκώς τους δημότες μας για αυτές του τις μονομερείς αποφάσεις.

Και επειδή ορισμένοι ίσως θεωρούν ότι οι λίγες ψήφοι που επιπλέον απαιτούνταν για να είμαι εκ νέου μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν κάμψει τη βούλησή μου για το καλό της πόλης, τους διαβεβαιώνω ότι οικτρά πλανώνται.

Άλλωστε τίποτα καλύτερο από τον πολιτικό εμπαιγμό δεν μπορεί κάποιος να περιμένει από τον κ. Μαυρίδη, ο οποίος έχει και εκείνος διατελέσει υπεύθυνος αντιδήμαρχος για τη Δημοτική Συγκοινωνία κατά το παρελθόν, την οποία και διατηρούσε λειτουργούσα παρανόμως σε βαθμό μάλιστα οι οδηγοί μας να κινδυνεύουν με αυτόφωρο σε κάθε σήμα, του οποιουδήποτε οργάνου της τροχαίας.

Η Δημοτική Συγκοινωνία με δική μου μελέτη νομιμοποιήθηκε πλήρως τον Ιούλιο του 2007 ως λειτουργούσα με συμπληρωματικό έργο προς τον ΟΑΣΑ.

Βλέπετε στον δικό μου κώδικα αυτοδιοικητικών αξιών προέχει η ουσία και η παραγωγή έργου προς όφελος του συνόλου των συμπολιτών μας, χωρίς η επικοινωνιακή προβολή να συνιστά αυτοσκοπό.

Παναγιώτης Μπόλλας, πρώην αντιδήμαρχος Δήμου Πεύκης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet