Σε ημερίδα της Περιφέρειας Αττικής για βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας σε δημοτικά κτήρια ο Τ. Μαυρίδης
Κοινωνία

Σε ημερίδα της Περιφέρειας Αττικής για βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας σε δημοτικά κτήρια ο Τ. Μαυρίδης

Στην ειδική ημερίδα που πραγματοποίησε την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Αττικής (ΕΥΔΕΠ), στο πλαίσιο της καλύτερης ενημέρωσης των στελεχών της Αυτοδιοίκησης για την υλοποίηση παρεμβάσεων βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας σε δημοτικά κτήρια, βρέθηκε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης.

Τις εργασίες της ημερίδας που είχε τίτλο «Εξοικονομώ Εν Δήμω» άνοιξε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να αξιοποιηθούν τα 25 εκατομμύρια ευρώ, στα οποία ανέρχεται ο συνολικός προϋπολογισμός για δράσεις βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας και κάλεσε όλους του δήμους της Αττικής, σε συνεργασία με τη διαχειριστική αρχή, να προχωρήσουν τις απαιτούμενες διαδικασίες. 

Στο πλαίσιο της ημερίδας πραγματοποίησε σύντομο χαιρετισμό και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Αττικής, Γ. Μαρκόπουλος, ενώ η προϊσταμένη της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του Τομέα Ενέργειας του ΥΠΕΝ, Ιωάννα Νίκου,  ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για μια σειρά ενεργειών και δράσεων που απαιτείται να υλοποιήσουν για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας δημοτικών κτηρίων. Στην ημερίδα παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι αντιπεριφερειάρχες Γ. Δημόπουλος και Λ. Κεφαλογιάννη, οι δήμαρχοι Ηρακλείου Αττικής, Ν. Μπάμπαλος, Σαρωνικού, Π. Φιλίππου, Πόρου, Γ. Δημητριάδης, και άλλοι εκπρόσωποι Δήμων.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης και γενικός γραμματέας της ΠΕΔΑ, Τάσος Μαυρίδης, δήλωσε σχετικά: «Το ζήτημα της ενεργειακής αναβάθμισης των δημοτικών κτηρίων είναι ένα θέμα το οποίο χρειάζεται να απασχολήσει όλες τις δημοτικές αρχές. Αξίζουν συγχαρητήρια στον κ. Πατούλη και στην Περιφέρεια για την πρωτοβουλία αυτής της εκδήλωσης, ως Δήμοι και ως ΠΕΔΑ, όπως ανέφερε και ο πρόεδρος μας Γιώργος Μαρκόπουλος θα εργαστούμε για να επιτευχθεί ο στόχος της βιώσιμης και πράσινης Αττικής».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet