Σε κατάσταση επιφυλακής λόγω της κακοκαιρίας ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Σε κατάσταση επιφυλακής λόγω της κακοκαιρίας ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης

Σε κατάσταση επιφυλακής τέθηκε από το απόγευμα της Τετάρτης 15 Νοεμβρίου μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 19 Νοεμβρίου 2017 ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης, λόγω της κακοκαιρίας.

Το πρωί της Τετάρτης 15 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, έκτακτη επικοινωνία του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσου Μαυρίδη, με τα αρμόδια όργανα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου με θέμα την αντιμετώπιση του κύματος κακοκαιρίας.

Τον συντονισμό ανέλαβε ο δήμαρχος, συνεπικουρούμενος από τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, Κώστα Νικολιδάκη, ενώ, οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ελέγχθηκε το υπηρεσιακό σχέδιο εκτάκτων αναγκών του Δήμου και ορίστηκαν κατά περιοχή συνεργεία σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων.

Σε τέτοιες περιπτώσεις ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης καλεί τους δημότες:

1. Να καταγράψουν και να αξιοποιήσουν τους αριθμούς τηλεφώνου επικοινωνίας σε περίπτωση ανάγκης:

  • Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης: 210 80 25 200 (αξιωματικός υπηρεσίας – λειτουργεί σε 24ωρη βάση)
  • ΕΚΑΒ: 166
  • Πυροσβεστική: 199
  • Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης: α) Επόπτης Πολιτικής Προστασίας: 6979 229618, αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας: 6987 433880, προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας: 6946 655035.

2. Να ενημερώνονται διαρκώς για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων είτε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, είτε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στον αριθμό τηλεφώνου 122 και στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

3. Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

4. Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά

5. Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζοί ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος την εκδήλωσής τους.

6. Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

7. Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτήριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

8. Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

9. Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία, Πυροσβεστική κ.λπ. Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και τη βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας με τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης σε περίπτωση ανάγκης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet