Στην εκδήλωση του ΠΕΑΠ και του Συλλόγου Μικρασιατών για τη Σμύρνη ο Τ. Μαυρίδης
Κοινωνία

Στην εκδήλωση του ΠΕΑΠ και του Συλλόγου Μικρασιατών για τη Σμύρνη ο Τ. Μαυρίδης

Στην εκδήλωση «Σμύρνη μου Τριανταφυλλένια» που διοργάνωσε το ΠΕΑΠ και ο Σύλλογος Μικρασιατών Πεύκης – Λυκόβρυσης «ΙΩΝΙΑ»  το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης βρέθηκε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης.

Στην επετειακή εκδήλωση συμμετείχαν χορευτικές ομάδες από Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του ΠΕΑΠ και η Χορωδία Βυζαντινής και  Παραδοσιακής Μουσικής του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα Πεύκης, ενώ τιμήθηκε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών, Γιώργος Γαζεπίδης, για τη διαχρονική προσφορά του στον Δήμο και γενικότερα στη διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο κ. Μαυρίδης, που ήταν κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, δήλωσε σχετικά: «Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση φιλοξενήσαμε σε ένα κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο αυτή την επετειακή εκδήλωση για τη Σμύρνη, που αποτέλεσε μεγάλο πολιτιστικό και οικονομικό κέντρο, πριν την καταστροφή της. Ο Μικρασιατικός ελληνισμός έχει μια ζηλευτή ιστορία μέσα στους αιώνες, αλλά όπως δείχνουν εκδηλώσεις σαν και αυτή έχει συνέχεια. Ήταν μια εξαιρετική βραδιά και για αυτό θα ήθελα να συγχαρώ τους ανθρώπους του ΠΕΑΠ, του Συλλόγου των Μικρασιατών, τη Χορωδία του Αγίου Παντελεήμονα και όλους, όσοι συμμετείχαν στη διοργάνωση».

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΕΑΠ, Χρήστος Φωτίδης, από την πλευρά του ανέφερε: «Συγχαρητήρια πολλά στην ορχήστρα και τη χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα Πεύκης. Συγχαρητήρια στον μαέστρο κ. Βελλισάριο Γκεζερλή. Καταπληκτική και η εμφάνισή του παραδοσιακού χορευτικού τμήματος του ΠΕΑΠ και θερμά συγχαρητήρια στη δασκάλα μας Μαρία Μπαφαλούκου και σε όλους τους συμμετέχοντες! Θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο, πρόεδρο κ. Γιώργο Γαζεπίδη και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου “ΙΩΝΙΑ”».

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Πεύκης – Λυκόβρυσης «ΙΩΝΙΑ» έδωσε εικαστικούς επαίνους συμμετοχής επιβραβεύσεων προς τους πρωτεργάτες της εκδήλωσης Βελισσάριο Γκεζερλή, χοροδιδάσκαλο και υπεύθυνο Χορωδίας της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα Πεύκης, τη χοροδιδάσκαλο Μαρία Μπαφαλούκου, υπεύθυνη των Χορευτικών Παραδοσιακών Χορών του ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και τη χοροδιδάσκαλο Ανθή Χαμηλοθώρη, υπεύθυνη της Ένωσης Νησιωτών Αιγαίου – Φίλοι Παραδοσιακών Χορών.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet