Στην κυριότητα του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης βαδίζει το Ο.Τ. 90
Κοινωνία

Στην κυριότητα του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης βαδίζει το Ο.Τ. 90

Τον δρόμο για την απαλλοτρίωση και αξιοποίηση του ακινήτου στο Ο.Τ. 90 άνοιξε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κατά την τελευταία συνεδρίασή του, το Σώμα ενέκρινε την καταβολή της αποζημίωσης στους ιδιοκτήτες του ακινήτου στο Ο.Τ. 90 της Λυκόβρυσης, η οποία είχε καθοριστεί οριστικά με την υπ’ αρ. 1542/2010 απόφαση του Εφετείου Αθηνών.

Με αυτή την απόφαση του, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης κινεί έπειτα από πολλά χρόνια την διαδικασία για την αποζημίωση των δικαιούχων ιδιοκτητών του Ο.Τ. 90, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως Κοινόχρηστος Χώρος Πλατείας, προκειμένου να ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωση του ακινήτου και ο Δήμος να μπορεί να το αξιοποιήσει για δημιουργία κοινόχρηστων χώρων πρασίνου και αναψυχής. Σημειώνεται πως η τιμή μονάδας της αποζημίωσης έχει ήδη καθοριστεί με την παραπάνω απόφαση του Εφετείου Αθηνών, την οποία αποδέχθηκαν οι ιδιοκτήτες και βάσει αυτής ο Δήμος θα καταθέσει ολοκληρωμένο φάκελο μελέτης στο Πράσινο Ταμείο, προκειμένου να διεκδικήσει τη σχετική χρηματοδότηση.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μάριος Ψυχάλης δήλωσε σχετικά: «Η δημιουργία νέων χώρων πρασίνου και αναψυχής στην πόλη μας, αποτελεί σημαντική στόχευση της νέας δημοτικής Αρχής. Με την απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, αποδεικνύεται περίτρανα η πρόθεσή μας να δώσουμε λύση σε χρόνια ζητήματα που αφορούν όλους μας. Προχωράμε με μεθοδικότητα και στοχευμένα βήματα στην υλοποίηση του προγράμματός μας, με στόχο μια πόλη σύγχρονη, πράσινη, όμορφη και ασφαλή που θα την χαίρονται όλοι οι δημότες μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet