Στον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου ο Τ. Μαυρίδης για την έναρξη των «Πρωτόθρονων 2022»
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Στον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου ο Τ. Μαυρίδης για την έναρξη των «Πρωτόθρονων 2022»

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Πεύκης βρέθηκε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης το απόγευμα της Τρίτης 28 Ιουνίου, προκειμένου να συμμετέχει στην έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων «ΠΡΩΤΟΘΡΟΝΑ 2020», που τελούνται υπό τη σεπτή ευλογία του σεβασμιοτάτου ποιμενάρχου μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος Κυρίλλου. Στο πλαίσιο της Ιεράς Πανηγύρεως, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας των Βρυούλων, από την Ιερά Μητρόπολη Βρυούλων του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη δέουσα λαμπρότητα, με την τέλεση του πανηγυρικού σσπερινού χοροστατούντος του μητροπολίτη Λαοδικείας και εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα Θεοδώρητου. Συμμετείχαν πολλοί ιερείς καθώς και εκατοντάδες πιστοί που προσήλθαν ευλαβικά και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε λιτάνευση των εικόνων και των ιερών λειψάνων. Συμμετείχαν οι φιλαρμονικές της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και ο Σύλλογος Κρητών Λυκόβρυσης- Πεύκης «Ο Τάλως».

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα, Πέμπτη 30 Ιουνίου με τη μουσικοχορευτική παράσταση στην αυλή του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων, αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, από το Μουσικό Σύνολο «ΗΧΑΓΩΓΟΣ», που συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη, ο Ιερός Ναός και ο Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης. Θα μιλήσει και ο καθηγητής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Εμμανουήλ Βαρβούνης.

Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά:

«Γιορτάσαμε όπως κάθε χρόνο, τα ‘Πρωτόθρονα’ με την επισημότητα και τη λαμπρότητα που ταιριάζει στη γιορτή. Είχαμε τη χαρά να παραστούμε στον Πανηγυρικό Εσπερινού χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαοδικείας Θεοδώρητου και να πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της εικόνας και των ιερών λειψάνων! Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους αρχηγούς της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής για τις μπάντες των δύο Σωμάτων που συμμετείχαν στον εορτασμό, τον Σύλλογο Κρητών, καθώς και το εργατοτεχνικό προσωπικό του Δήμου μας που εργάστηκε για την εκδήλωση. Φέτος στα Πρωτόθρονα, που ολοκληρώνονται την Κυριακή, τιμούμε τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η εκδήλωση που συνδιοργανώνει ο Δήμος μας με την Ιερό Ναό και την Ιερά Μητρόπολη σήμερα στην αυλή του ναού».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet