Στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων Πεύκης ο Π. Ιωάννου και η Π. Ξυνταράκη
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων Πεύκης ο Π. Ιωάννου και η Π. Ξυνταράκη

Την Τετάρτη 2 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα των Γονέων, ο αντιδήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης Παναγιώτης Ιωάννου, μαζί με την κοινοτική σύμβουλο Πεύκης Πόπη Ξυνταράκη, επισκέφτηκαν το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων, μοίρασαν γλυκά στους μαθητές και τους έδωσαν πολλά συγχαρητήρια για την υπέροχη δράση τους, στο πλαίσιο του μαθήματος της μουσικής, όπως ενημερώνει το γραφείο Τύπου του αντιδημάρχου.

Οι δυο τους, αφού μίλησαν με τη διευθύντρια Αρετή Καμπουρολιά για τα προβλήματα του σχολείου, συνεχάρησαν τη μουσικό Ρουμελιώτη Μαρία για το έργο της και την ξεχωριστή δράση που δημιούργησε. Πρόκειται για τη μοναδική μουσικό με επάρκεια νοηματικής γλώσσας στον νομό Αττικής.

«Στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν, η θέληση και η επιμονή ξεπερνούν όλα τα εμπόδια»

Αυτό ήθελαν να δείξουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών και Βαρηκόων, δημιουργώντας ένα τραγούδι για τον κορωνοϊό, μέσα από το οποίο εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Είναι η πρώτη φορά που παιδιά κωφά, βαρήκοα και με κοχλιακό εμφύτευμα ηχογράφησαν τη φωνή τους και απέδωσαν στην νοηματική γλώσσα τους στίχους του τραγουδιού. Η χαρά και ο ενθουσιασμός που ένιωσαν είναι συναισθήματα απερίγραπτα, επισημαίνει το γραφείο Τύπου.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικού σχεδιασμού και συντονισμού δράσης ήταν η Μαρία Ρουμελιώτη, μουσικός του σχολείου, η οποία συνέθεσε και ενορχήστρωσε το τραγούδι.

Τους στίχους τους έγραψαν η  Μαρία Ρουμελιώτη, η Καλλιόπη Καμπίτη και η Αντωνία Κατρανίδου.

Έπαιξαν οι μουσικοί:

  • Ντραμς – Αντώνης Κακανιάρης.
  • Ηλεκτρακουστική κιθάρα – Άκης Μολάκης.
  • Μπουζούκι – Γεώργιος Σταματόπουλος.
  • Πιάνο & ακορντεόν – Μαρία Ρουμελιώτη.
  • Video & montage: Στραγαλινός  Κωνσταντίνος  & Γεώργιος Σταματόπουλος.

«Η Κακανιάρη Ειρήνη μας  χάρισε τη ζωγραφιά της με τον κορωνοϊό, η οποία αποτελεί φόντο στο βίντεο», σημειώνουν ο κ. Ιωάννου και η κ. Ξυνταράκη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet