Στο 3ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο Νοσηλευτικών Ερευνών και Πολιτικής Υγείας συμμετείχε ο Τ. Μαυρίδης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Στο 3ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο Νοσηλευτικών Ερευνών και Πολιτικής Υγείας συμμετείχε ο Τ. Μαυρίδης

Σε στρογγυλό τραπέζι του 3ου Πανελληνίου Επιστημονικού Συνεδρίου Νοσηλευτικών Ερευνών και Πολιτικής Υγείας, που ξεκίνησε την Παρασκευή 3/12 στην Πορταριά, συμμετείχε ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης και γενικός γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής, Τάσος Μαυρίδης.

Ο κ. Μαυρίδης είναι μέλος της τιμητικής οργανωτικής επιτροπής  του συνεδρίου, ενώ συμμετείχε διαδικτυακά στο στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Ολιστική προσέγγιση της ψυχικής υγείας μέσα σε οργανωμένες δομές σε περίοδο Covid». Τη συζήτηση συντόνισε η Μαρία Καλπουζάνη και συμμετείχαν η επιστημονικά υπεύθυνη σε θέματα Ψυχικής Υγείας Ευαγγελία- Αικατερίνη Ποτήρη και η αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού, Ελένη Πέτρακα, ενώ με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα παρενέβη και η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη.

O κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά με τις εργασίες του συνεδρίου: «Είχα τη χαρά να συμμετέχω για μια ακόμη φορά στο πολύ ενδιαφέρον συνέδριο που διοργανώνει το Ινστιτούτο Νοσηλευτικών Ερευνών και Πολιτικής της Υγείας. Συμμετείχα σε ένα στρογγυλό τραπέζι με θέμα την ψυχική υγεία σε περίοδο Covid. Είναι ένα ζήτημα που μας έχει απασχολήσει ιδιαίτερα στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης. Σε αυτό το τραπέζι παρουσίασα τις δράσεις που έχουμε υλοποιήσει, όπως τη γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης και τη συνεργασία με τα σχολεία και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων. Επίσης, ενημέρωσα για τη συμμετοχή μας στο διαδημοτικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης με την ΕΠΑΨΥ και τους Δήμους Αμαρουσίου, Ηρακλείου Αττικής, Πάρου και Αντιπάρου. Έγινε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, η οποία ελπίζω να ήταν χρήσιμη για τους συμμετέχοντες και να οδηγήσει σε μεγαλύτερη συμβολή της Αυτοδιοίκησης στον ευαίσθητο τομέα της ψυχικής υγείας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet