Συγκίνηση για την Πόλη, την Ίμβρο και την Τένεδο στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης
Κοινωνία

Συγκίνηση για την Πόλη, την Ίμβρο και την Τένεδο στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης

Στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης βρέθηκε την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, για την εκδήλωση  του ΠΕΑΠ, του Συλλόγου Μικρασιατών Πεύκης – Λυκόβρυσης «ΙΩΝΙΑ» και του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ).

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το βιβλίο «Πενήντα Χρόνια από τα Σεπτεμβριανά» και έγινε προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ «Ίμβρος και Τένεδος, της Μνήμης και της Λήθης». Το βιβλίο εκδόθηκε από το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο, με αφορμή τα 50 χρόνια από τα ανθελληνικά γεγονότα της 6/7ης Σεπτεμβρίου του 1955 στην Κωνσταντινούπολη, ενώ το ντοκιμαντέρ είναι σε σκηνοθεσία Ειρήνης Σαρίογλου και Πάνου Αγγελόπουλου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η γενική γραμματέας του ΙΔΙΣΜΕ, Ειρήνη Σαρίογλου, η οποία προλόγισε την προβολή και το βιβλίο. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με χορούς και τραγούδια από το Παραδοσιακό Χορευτικό συγκρότημα του ΠΕΑΠ, με υπεύθυνη τη Μαρία Μπαφαλούκου. Πέραν του δημάρχου και της προέδρου του ΠΕΑΠ, Κικής Νικολαροπούλου, στην εκδήλωση βρέθηκαν αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων και Μικρασιατικών Συλλόγων και πλήθος πολιτών.          

Ο κ. Μαυρίδης δήλωσε σχετικά με την εκδήλωση: «Είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο Δημοτικό μας Θέατρο μια ιδιαίτερη και συγκινητική εκδήλωση. Μία εκδήλωση που τιμά την ιστορική μνήμη. Ήταν μεγάλη τιμή που βρέθηκε κοντά μας η ιστορικός Ειρήνη Σαρίογλου, μαζί με την ομάδα της, η οποία μας μίλησε για το βιβλίο και το ντοκιμαντέρ. Πολλά συγχαρητήρια στον πρόεδρο και το Δ.Σ. του Συλλόγου Μικρασιατών Πεύκης – Λυκόβρυσης ΙΩΝΙΑ για την πρωτοβουλία, καθώς και στους ανθρώπους του ΠΕΑΠ για τη διοργάνωση και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet