Συμμαχία Πολιτών: Αίσχος! Μας κρύβουν τη μελέτη που μας ζητούν να ψηφίσουμε
Κοινωνία

Συμμαχία Πολιτών: Αίσχος! Μας κρύβουν τη μελέτη που μας ζητούν να ψηφίσουμε

Ότι η δημοτική αρχή κρύβει τη μελέτη για το πρόγραμμα οδικής ασφάλειας, την οποία ζητεί να ψηφιστεί κατεπειγόντως στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης τονίζει η παράταξη Συμμαχία Πολιτών, με επικεφαλής τον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της με τίτλο «Αίσχος! Μας κρύβουν τη μελέτη που μας ζητούν να ψηφίσουμε» η δημοτική παράταξη αναφέρει:

«Σε κατεπείγουσα συνεδρίαση προσκάλεσε για σήμερα (14/7) τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής ο δήμαρχος. Θέμα το πρόγραμμα “οδικής ασφάλειας” και η έγκριση της μελέτης που έχει εκπονηθεί. Έστω και σπανίως συμβαίνουν αυτά στους Δήμους όταν προκύπτουν θέματα την τελευταία στιγμή και δεν προλαβαίνει η διοίκηση να ακολουθήσει τις κανονικές διαδικασίες. Και η Συμμαχία Πολιτών στηρίζει ακόμη και όταν διαπιστωμένα δεν προκαλεί τις συνεδριάσεις η αργοπορία της κεντρικής διοίκησης, αλλά φταίει η διοίκηση του Δήμου και προσωπικά ο δήμαρχος Τ. Μαυρίδης.

Σε αυτή όμως την περίπτωση διαπιστώνεται ότι δεν είναι απλά τα πράγματα.

Πρώτον: Μας ζητάει ο δήμαρχος να εγκρίνουμε τη μελέτη 18/2022, αλλά δεν μας στέλνει τη μελέτη να την δούμε. Άρα μας κοροϊδεύει. Μας ζητάει να ψηφίσουμε κάτι άγνωστο. Πώς το λέει ο λαός μας; “γουρούνι στο σακί”. Προφανώς απευθύνεται σε… ιθαγενείς και όχι σε πολίτες που με την ψήφο τους αναλαμβάνουν και ποινικές ευθύνες.

Δεύτερον: Αν αναρωτιέστε μήπως η μελέτη έγινε κατεπειγόντως την τελευταία στιγμή και δεν ήταν χθες (13/7) έτοιμη, δεν ισχύει γιατί η μελέτη ήταν πανέτοιμη και έχει πάρει αριθμό 18/2022, άρα είναι επίσημο έγγραφο του Δήμου, το οποίο όμως ο κ. Μαυρίδης δεν το κοινοποιεί στην αντιπολίτευση.

Τρίτον: Παρ’ όλα αυτά σκέφτεσαι πάλι καλοπροαίρετα. Μήπως το υπουργείο έστειλε στον Δήμο μας χτες την πρόσκληση; Όμως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Το υπουργείο έχει επισήμως στείλει στον Δήμο μας την πρόσκληση προ δυο εβδομάδων (αρ. πρ. 43972/1-7-22).

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Μαυρίδης φαίνεται ότι προσπαθεί να κρύψει εντελώς παράνομα από την αντιπολίτευση τη μελέτη που θα ψηφίσουμε, εν τούτοις με ηλεκτρονική επιστολή του επικεφαλής της παράταξης Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, αμέσως όταν λάβαμε χτες την πρόσκληση, επισημάναμε το θέμα και ζητήσαμε άμεσα να μας αποσταλεί η μελέτη.

Η συνεδρίαση είναι σε λιγότερο από 40 λεπτά και ο δήμαρχος δεν… καταδέχτηκε να απαντήσει. Να κάνει δηλαδή το καθήκον του. Αρκετά λοιπόν…

Υ.Γ. Και ύστερα σκέφτεστε γιατί η πόλη εδώ και δέκα χρόνια έχει πάρει τον κατήφορο και βρωμάει από την έλλειψη καθαριότητας και φροντίδας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet