Συμμαχία Πολιτών: Εικόνες εγκατάλειψης και στο δάσος Κάσδαγλη
Κοινωνία

Συμμαχία Πολιτών: Εικόνες εγκατάλειψης και στο δάσος Κάσδαγλη

Μετά το δάσος Αργύρη, ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και στελέχη της δημοτικής παράταξης Συμμαχία Πολιτών, επισκέφτηκαν και το δάσος Κάσδαγλη, το οποίο ενώνει την Πεύκη και τη Λυκόβρυση και εκτείνεται από το 1ο Γυμνάσιο της Πεύκης (πίσω από το σούπερ μάρκετ ΑΒ) έως το Κλειστό Γυμναστήριο της Πεύκης και το Ηλιακό Χωριό.

«Οι εικόνες κι εδώ κακές, χειρότερες από το δάσος Αργύρη» αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η παράταξη και προσθέτει:

«Και οι πολίτες που έκαναν περίπατο έβλεπαν με λύπη τα σπασμένα κλαδιά και τα πεσμένα δένδρα. Και φυσικά σχολίαζαν την εγκατάλειψη αυτού του πλούτου της περιοχής μας από τη  δημοτική αρχή του κ. Μαυρίδη. “Πραγματικά μαραζώνεις βλέποντας αυτή την κατάσταση”, μας είπε ένας κάτοικος. Και συμπλήρωσε με παράπονο: “Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις…”.

»Γιατί όλα αυτά δεν δημιουργήθηκαν αποκλειστικά εξ αιτίας της κακοκαιρίας. Όταν όμως τα δένδρα έχουν μείνει δέκα χρόνια χωρίς φροντίδα  και όταν μάλιστα κάποια από αυτά έχουν περάσει την ηλικία των 70 ετών, γίνονται περισσότερο ευάλωτα στις κακές καιρικές συνθήκες. Δυστυχώς, υπάρχουν κάποια που φαίνονται από μακριά ετοιμα να ξεραθούν.

»Το δάσος χρειάζεται άμεσα την αγάπη μας και τη φροντίδα μας. Γι’ αυτό ξανακάνουμε επείγουσα έκκληση στον δήμαρχο κ. Μαυρίδη να αναλάβει πρωτοβουλίες και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, να βοηθήσουμε και να δώσουμε πνοή, να σώσουμε τα δάση μας.

»Δεν έχουμε όμως χρόνο. Η Συμμαχία Πολιτών είναι στη διάθεση της διοίκησης του Δήμου. Στην υπόθεση αυτή εμείς δεν κάνουμε αντιπολίτευση τόνισε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, στην περίοδο του οποίου στον Δήμο Πεύκης (2007-2011) τα δάση ήταν στην κορυφή του ενδιαφέροντος, έχοντας μάλιστα διαπαραταξιακή στήριξη. Γι’ αυτό και έγιναν μεγάλα βήματα προόδου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet