Συμμαχία Πολιτών: Επτά σχολικές αίθουσες το 2022 στεγάζονται σε κοντέινερ στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Συμμαχία Πολιτών: Επτά σχολικές αίθουσες το 2022 στεγάζονται σε κοντέινερ στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Ότι επτά αίθουσες νηπιαγωγείων και δημοτικών στεγάζονται σε κοντέινερ τονίζει η δημοτική παράταξη Λυκόβρυσης – Πεύκης Συμμαχία Πολιτών, με επικεφαλής τον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο.

Η Συμμαχία Πολιτών αναφέρει σχετικά:

«Με προβλήματα, που όπως φαίνεται θα αυξάνονται στη διάρκεια της χρονιάς άνοιξαν τα σχολεία στον Δήμο μας. Ρωτήσαμε έναν εκπαιδευτικό την επομένη του αγιασμού “πώς είναι η κατάσταση εφέτος;”. Η απάντησή του ήταν άμεση και καθαρή “κάθε πέρσι και καλύτερα”. Και δίκιο. Ο Δήμος όλο και λιγότερο στηρίζει την εκπαίδευση. Ένα μεγάλο παράδειγμα είναι ότι αυτή τη χρονιά λειτουργούν επτά αίθουσες νηπιαγωγείων και δημοτικών σε κοντέινερ. Όταν ενώθηκαν οι δυο πόλεις το 2011 γινόταν μάθημα σε κοντέινερ σε τρεις τάξεις του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λυκόβρυσης και ένα νηπιαγωγείο στη Λυκόβρυση (το 1ο) άρχισε να λειτουργεί σε ενοικιαζόμενη αίθουσα η οποία μάλιστα τα πρώτα χρόνια πλημμύριζε.

Η κατάσταση αυτή στη Λυκόβρυση 11 χρόνια μετά πήγε μάλλον ένα βήμα πίσω. Προστέθηκε ένα κοντέινερ στο προαύλιο του 3ου Νηπιαγωγείου Λυκόβρυσης, με συνέπεια τα παιδιά να δυσκολεύονται να παίζουν στα διαλείμματα. Επίσης τα δυο νηπιαγωγεία που στεγάζονται στο Μπενίση απέχουν, με ότι αυτό συνεπάγεται, μόλις είκοσι μέτρα από τα μαρμαράδικα, τα οποία αντί να απομακρυνθούν από την πόλη, όπως υπόσχονταν επί χρόνια κάποιοι. Τώρα με τη διοίκηση του κ. Μαυρίδη και τις ευλογίες στελεχών της παράταξης του επεκτάθηκαν. Πότε θα απομακρυνθούν από το κέντρο της πόλης; Ποτέ. Το γιατί ας το απαντήσουν οι υπεύθυνοι, τους οποίους βεβαίως υπερψηφίζουν οι πολίτες της Λυκόβρυσης.

Στην Πεύκη το πρόβλημα των αιθουσών… λύθηκε με τρία κοντέινερ που τοποθετήθηκαν στο οικόπεδο δίπλα στην παιδική χαρά του Αγίου Παντελεήμονα. Η διοίκηση του Δήμου φάνηκε ανέτοιμη και αδιάφορη να δώσει λύση στο πρόβλημα. Συμπέρασμα. Επτά αίθουσες το 2022 στεγάζονται σε κοντέινερ.

Ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών και πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, που επισκέφτηκε τους σχολικούς χώρους μαζί με ομάδα της παράταξης με δηλώσεις του κάλεσε την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και το δήμαρχο να φέρουν επιτέλους το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. “Το έχουμε ζητήσει πολλές φορές και γραπτά και προφορικά, αλλά δυστυχώς το αρνούνται. Γιατί δεν θέλουν να συνεννοηθούμε ώστε να φύγουν τα κοντέινερ από τον Δήμο μας και τα παιδιά μας να ζήσουν κανονικές συνθήκες στα πρώτα τους σχολικά θρανία;” τόνισε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet