Συμμαχία Πολιτών: Η δημοτική αρχή Λυκόβρυσης-Πεύκης ακύρωσε αναιτίως έναρξη έργου στην κεντρική πλατεία Πεύκης
Κοινωνία

Συμμαχία Πολιτών: Η δημοτική αρχή Λυκόβρυσης-Πεύκης ακύρωσε αναιτίως έναρξη έργου στην κεντρική πλατεία Πεύκης

Με αφορμή την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, για ακύρωση κονδυλίου ύψους 74.400 ευρώ το οποίο ήτο εγγεγραμμένο στον προϋπολογισμό του Δήμου για την έναρξη έργων στην κεντρική πλατεία Πεύκης, η παράταξη Συμμαχία Πολιτών Πεύκης-Λυκόβρυσης, με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Πεύκης, δημοτικό σύμβουλο, Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, κάνει λόγο για «τεράστιες ευθύνες του δημάρχου και της ομάδας του, που ενδεχομένως δεν είναι μόνο πολιτικές και αυτοδιοικητικές».

Ειδικότερα, η Συμμαχία Πολιτών αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Με μια πρωτοφανή απόφαση, την περασμένη εβδομάδα, της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, στην οποία προεδρεύει ο δήμαρχος, ακυρώθηκε το κονδύλι των 74.400 ευρώ που είχε εγγραφεί στον προϋπολογισμό για έναρξη κατασκευής του έργου της κεντρικής πλατείας Πεύκης. «Διότι η πίστωση δεν θα χρησιμοποιηθεί» όπως αναφέρεται έτσι ωμά στην απόφαση για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Μια απόφαση που θα περάσει βέβαια και από το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά κι εκεί ο κ. Μαυρίδης διαθέτει πλέον την πλειοψηφία, μετά την μεταγραφή που έκανε τελευταία των δημοτικών συμβούλων Μονεμβασιώτη και Πιπερίγκου από δυο παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Η απόφαση αυτή του κ. Μαυρίδη για την πλατεία δημιουργεί τεράστιες ευθύνες για τον δήμαρχο και την ομάδα του, που ενδεχομένως δεν είναι μόνο πολιτικές και αυτοδιοικητικές. Την κατασκευή της κεντρικής πλατείας (Πέρρου) είχαν περάσει με ψήφους 15-14 οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση της 18ης Δεκεμβρίου 2019. Ήταν τότε μια μεγάλη νίκη της πόλης και των πολιτών απέναντι στην άρνηση της ομάδας του δημάρχου να συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό την κατασκευή της πλατείας. Ενός έργου της Πεύκης που είχε σχεδιάσει και δημοπρατήσει το 2010 η τότε διοίκηση Θεοδωρακόπουλου, αλλά ματαιώθηκε αργότερα αναιτίως επί της αποτυχημένης δημαρχίας Φωκιανού (2011-2014), παρά το γεγονός ότι το πλήρωνε εξ ολοκλήρου η Περιφέρεια, μαζί με την ανάπλαση της Λεωφόρου Ειρήνης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet