Συμμαχία Πολιτών: Η διοίκηση Μαυρίδη «έκοψε» 300.000 ευρώ που προορίζονταν για τα σχολεία Λυκόβρυσης και Πεύκης
Κοινωνία

Συμμαχία Πολιτών: Η διοίκηση Μαυρίδη «έκοψε» 300.000 ευρώ που προορίζονταν για τα σχολεία Λυκόβρυσης και Πεύκης

Η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών αναφέρεται στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης – Πεύκης την Τρίτη 23/6, η οποία πραγματοποιήθηκε -μετά από καιρό- με τηλεδιάσκεψη, εστιάζοντας στην ακύρωση από τη δημοτική αρχή κονδυλίου του δημοτικού οικονομικού προϋπολογισμού ύψους 300.000 ευρώ που αφορούσε στη συντήρηση σχολικών κτηρίων για το 2020.

Ειδικότερα, η Συμμαχία σημειώνει ότι «η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αυτής της εβδομάδας πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης. Επιτέλους ο Δήμος ξέφυγε από τις αμφιλεγόμενες από πλευράς νομιμότητας συνεδριάσεις μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, όπου δεν είχαμε δικαίωμα λόγου και έκανε ένα βήμα μπροστά» για να προσθέσει ότι «όμως φαίνεται ότι προχωρήσαμε τελευταίοι και καταϊδρωμένοι μεταξύ των 332 Δήμων της χώρας και, μάλιστα, υποχρεώθηκε σε αυτήν την απόφαση όταν αρχικά η δημοτική μας παράταξη και στη συνέχεια και οι υπόλοιπες παρατάξεις της μειοψηφίας είχαμε ανακοινώσει ότι δεν μετέχουμε σε συνεδριάσεις μέσω email».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης αναφέρεται ότι «τα θέματα ήταν βεβαίως πολλά, ωστόσο τη μεγαλύτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο δήμαρχος και η παράταξή του ακύρωσαν το κονδύλι του προϋπολογισμού ύψους 300.000 ευρώ “συντήρηση σχολικών κτηρίων έτους 2020” διότι… η πίστωση δεν θα χρησιμοποιηθεί» και συμπληρώνεται ότι «τον μηδενισμό της πίστωσης του προϋπολογισμού, ενός προϋπολογισμού που είχε ψηφιστεί πριν από πέντε μήνες, είχε αρχικά περάσει ο δήμαρχος μέσα από την οικονομική επιτροπή στις 5 Ιουνίου. Τότε από τα οκτώ μέλη που ήταν παρόντα είχε καταψηφίσει τον μηδενισμό μόνο ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών και πρώην δήμαρχος Πεύκης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος».

Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνεδρίασης ο κ. Θεοδωρακόπουλος τόνισε:

«Μας προκαλεί εντύπωση που κόβετε έτσι χωρίς εξηγήσεις τα χρήματα από τα σχολεία μας, τα οποία έχουν πολλά προβλήματα κι εσείς περιορίζεστε σε βαψίματα κάποιων προαυλίων, κάνοντας επικοινωνιακή πολιτική αφού για κάθε ενέργεια βγάζετε δέκα δελτία τύπου.

»Θεωρούμε ότι πρόκειται για μεγάλο λάθος και ασφαλώς όταν το πληροφορηθούν θα αντιδράσουν και η Ένωση Γονέων και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των σχολείων. Δεν μπορεί να έχουν μεγάλο βάρος των δαπανών οι γονείς των μαθητών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet