Συμμαχία Πολιτών: «Και ο άγιος φοβέρα θέλει» – Αισίως η δημοτική αρχή Λυκόβρυσης-Πεύκης μάζεψε τα μπάζα στη Χρυσοβαλάντου
Κοινωνία

Συμμαχία Πολιτών: «Και ο άγιος φοβέρα θέλει» – Αισίως η δημοτική αρχή Λυκόβρυσης-Πεύκης μάζεψε τα μπάζα στη Χρυσοβαλάντου

Εδώ και τρεις εβδομάδες η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών Πεύκης-Λυκόβρυσης και ο επικεφαλής της Γιάννης Θεοδωρακόπουλος έθεσαν στην «πρώτη γραμμή» των δράσεών τους την υπόθεση της νέας χωματερής που δημιούργησε, ή όπως σημειώνει η Συμμαχία, «για την ακρίβεια ξαναλειτούργησε, δίπλα στη Μονή της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου στη Λυκόβρυση, ο δήμαρχος της πόλης, Τ. Μαυρίδης».

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, ο συνδυασμός αναφέρει:

Τη χωματερή ο δήμαρχος δεν τη δημιούργησε μόνος του, αλλά με την ανοχή και συνενοχή του επιτελείου του.

Και δυστυχώς πέραν των κατοίκων της περιοχής που είδαν την ζωή τους να υποβαθμίζεται και την περιουσία τους να απαξιώνεται, δεν είδαμε και δεν ακούσαμε κανέναν φορέα και κυρίως κανέναν δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας να στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων. Ίσως τους έχουν σίγουρους και για τις επόμενες εκλογές…  

Πριν ακριβώς από μια εβδομάδα με δημόσια ανακοίνωση της δημοτικής μας ομάδας είχαμε θέσει προθεσμία στον δήμαρχο να καθαρίσει τον χώρο, διαφορετικά θα προσφεύγαμε στη Δικαιοσύνη. Και είχαμε δώσει εντολή σε ειδικό νομικό να προετοιμάσει τη προσφυγή. Δεν το πράξαμε άμεσα γιατί θέλαμε να δώσουμε την (τελευταία) ευκαιρία στον δήμαρχο να επανορθώσει το μεγάλο περιβαλλοντικό ζήτημα που δημιούργησε στην πόλη. Η κίνησή μας φαίνεται ότι απέδωσε καρπούς αφού ο δήμαρχος κατάλαβε πως επρόκειτο να συμβεί ό,τι και το 2016 όταν χάρη σε μια άλλη δημόσια δράση της Συμμαχίας Πολιτών… έκλεισε η χωματερή που λειτουργούσε χρόνια στο ημιτελές κλειστό της Λυκόβρυσης. Και τότε, που είχαμε παρέμβαση εισαγγελέα και τώρα που θα καλείτο η δικαιοσύνη, ο δήμαρχος λειτούργησε εσπευσμένα, άρον-άρον. Φαίνεται ότι, όπως λέει και ο λαός μας… και ο άγιος φοβέρα θέλει. Δυστυχώς.

Ο πρώην δήμαρχος Πεύκης και επικεφαλής της Συμμαχία Πολιτών, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, αφού ευχαρίστησε τους κατοίκους της περιοχής, για τη συνεργασία και αφού τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι πάντα κοντά σε όλες τις γειτονιές της πόλης, τόνισε:

«Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας που ο αγώνας της παράταξής μας έδωσε θετικά αποτελέσματα.

»Στην τελευταία μας επίσκεψη, το Σάββατο, στον χώρο διαπιστώσαμε ότι καθάρισε η περιοχή από το βρωμιά. Υπάρχουν μόνο κάποια κλαδιά που θα πρέπει κι αυτά να απομακρυνθούν άμεσα, γιατί, μπορεί να μην ανήκουν στην κατηγορία των απορριμμάτων, αποτελούν όμως μεγάλο κίνδυνο για την πρόκληση πυρκαγιάς.

»Η δημοτική μας ομάδα, η ομάδα δράσης της Συμμαχίας Πολιτών και εγώ προσωπικά, θα είμαστε σε επιφυλακή, για να μην επαναληφθεί αυτό ο αίσχος που έζησε η περιοχή.

»Ο δήμαρχος και η ομάδα του θα πρέπει να σταματήσουν να προκαλούν το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών. Θέλουμε πάντως να ελπίζουμε την επόμενη φορά στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων θα είναι μαζί μας περισσότεροι.

»Θέλουμε πάντως να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες ότι επειδή είμαστε μια πραγματικά ανεξάρτητη παράταξη δεν πρόκειται να αφήσουμε τον δήμαρχο να… παίζει με τόσο κρίσιμα θέματα».

Υ.Γ. Οι φωτογραφίες δείχνουν καθαρά πώς ήταν πριν από δέκα ημέρες ο χώρος και πώς είναι τώρα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet