Συμμαχία Πολιτών: Οι κάτοικοι πληρώνουν για την κεντρική πλατεία Πεύκης, αλλά η πλατεία παρανόμως μένει στα χαρτιά
Κοινωνία

Συμμαχία Πολιτών: Οι κάτοικοι πληρώνουν για την κεντρική πλατεία Πεύκης, αλλά η πλατεία παρανόμως μένει στα χαρτιά

Ότι «οι κάτοικοι πληρώνουν για την κεντρική πλατεία Πεύκης, αλλά η πλατεία παρανόμως μένει στα χαρτιά» τονίζει η παράταξη Συμμαχία Πολιτών», η οποία σημειώνει πως «εργάζεται για να μη χαθεί το έργο».

Ειδικότερα, η Συμμαχία Πολιτών αναφέρει:

«Η Πεύκη είναι μία από τις ελάχιστες πόλεις της χώρας που δεν έχει κεντρική πλατεία. Το σημείο αναφοράς των κατοίκων και των επισκεπτών ήταν το αναψυκτήριο δίπλα στο δημαρχείο, που για πολλά χρόνια ονομαζόταν Flocafe. Τώρα έκλεισε κι αυτό.

Ο χώρος της πλατείας, έκτασης 3.700μ2 που βρίσκεται στις οδούς Κουντουριώτου – Δαγκλή – Αγίου Παντελεήμονα στο κέντρο της πόλης μοιάζει με το γεφύρι της Άρτας. Το οικόπεδο που είχε απαλλοτριωθεί το 1999 μετά από πολλές περιπέτειες κι αφού εξασφαλίστηκαν τα απαραίτητα κονδύλια από τη Νομαρχία δημοπρατήθηκε τελικά το 2010 επί δημαρχίας Γιάννη Θεοδωρακόπουλου και μάλιστα είχε επιλεγεί ο μειοδότης εργολάβος, έκπτωση πάνω από 50%. Στην ίδια εργολαβία ήταν και η ριζική ανάπλαση της Λεωφόρου Ειρήνης, η οποία θα γινόταν ο ωραιότερος και μεγαλύτερος (μήκους 1.150 μ.) δρόμος περιπάτου των Βορείων Προαστίων. Κανονικά στα τέλη του 2011 η πόλη θα είχε μια υπέροχη πλατεία και βεβαίως τον κεντρικό δρόμο, αφού η χρηματοδότηση είχε εγκαίρως εξασφαλιστεί.

Στις εκλογές όμως, δύο μήνες αργότερα, του ενοποιημένου με τη Λυκόβρυση Δήμου πρώτος αναδείχτηκε ο τότε δήμαρχος Λυκόβρυσης κ. Φωκιανός, ο οποίος “πάγωσε” αμέσως την κατασκευή του έργου χωρίς να υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το Δ.Σ. τυπικά ήρθε το 2014 λίγο πριν από τις εκλογές και ακύρωσε το έργο. Είχαν πει ότι κάτω από την πλατεία θα δημιουργούσαν υπόγειο γκαράζ. Όσο το είδατε εσείς μετά από 12 χρόνια το είδαμε κι εμείς. Το οικόπεδο βεβαίως σήμερα αποτελεί την… ασχήμια της πόλης.

Το… ωραίο είναι ότι οι δεκάδες περίοικοι είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν μεγάλα ποσά γιατί… δήθεν παίρνουν αξία οι ιδιοκτησίες τους από τη δημιουργία της… δήθεν πλατείας. Κι αυτό επειδή το 1999 επί δημαρχίας Καμάρα το οικόπεδο απαλλοτριώθηκε (λάθος) αντί να αγοραστεί από τον Δήμο. Στην πρώτη περίπτωση η δαπάνη καλύπτεται ολόκληρη από το δήμο και στη δεύτερη κατά δυο τρίτα από το δήμο και κατά ένα τρίτο από τους περιοίκους του οικοπέδου.

Όλα αυτά θα ήταν λεπτομέρειες αν η πόλη εξ αιτίας των χειρισμών εκείνων δεν στερείτο εδώ και 12 χρόνια κεντρικής πλατείας. Από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης έγιναν πάντως προσπάθειες να προχωρήσει το έργο έστω και με πρόχειρη κατασκευή πλατείας. Στις 18 Δεκεμβρίου 2019 το Δημοτικό Συμβούλιο με 15-14 ψήφους πήρε τη μεγάλη απόφαση για την πλατεία. Δυστυχώς όμως εδώ και τρία χρόνια ο δήμαρχος κ. Μαυρίδης και η στενή του ομάδα, όπως και παράγοντες εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, εμπόδισαν την κατασκευή κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων. Είναι φανερό ότι κάποιες δυνάμεις της περιοχής δεν θέλουν όχι μόνο τη νομιμότητα αλλά ούτε το καλό των κατοίκων.

Η Συμμαχία Πολιτών με τον επικεφαλής και τον πρώην δήμαρχο Γιάννη Θεοδωρακόπουλο και τους δημοτικούς συμβούλους Κατερίνα Φασούλα, μέλος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Φραντζέσκα Αλεξοπούλου, γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και Κώστα Ξανθόπουλο, μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, εργάζονται να μη χαθεί το έργο. Η Συμμαχία Πολιτών θα συνεχίσει και θα ανοίξει σύντομα το φάκελο και της πλατείας και της Λεωφόρου Ειρήνης, έργα που είχαν χρηματοδότηση και είχαν δημοπρατηθεί το 2010.

Υ.Γ.: Πριν από έναν χρόνο ο δήμαρχος Τ. Μαυρίδης σε έντυπο της παράταξής του εμφάνισε μακέτα της κεντρικής πλατείας. Όμως επρόκειτο για την μακέτα του έργου που είχε δημοπρατήσει το 2010 η διοίκηση Θεοδωρακόπουλο. Ένα έργο που είχε καταψηφίσει και εν τέλει είχε ακυρώσει τότε ο νυν δήμαρχος με την στενή του ομάδα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet