Συνάντηση Γ. Θεοδωρακόπουλου με Χρ. Σπίρτζη για Μετρό και επέκταση Λ. Κύμης
Κοινωνία

Συνάντηση Γ. Θεοδωρακόπουλου με Χρ. Σπίρτζη για Μετρό και επέκταση Λ. Κύμης

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος συνεχίζει να παρακολουθεί και να ενδιαφέρεται για την εξέλιξη των δύο μεγάλων θεμάτων για τον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης, αυτά της Λεωφόρου Κύμης και της επέκτασης της γραμμής Μετρό, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών. Έτσι, λίγο πριν από τις εκλογές, συναντήθηκε με τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη και είχε ενημέρωση για το μέλλον αυτών των έργων.

«Ο υπουργός με διαβεβαίωσε ότι η Λεωφόρος Κύμης, πάντα υπόγεια, κάτω από την Πεύκη και τη Λυκόβρυση, είναι σε προτεραιότητα, δεδομένου ότι θα χρηματοδοτηθεί από τα έσοδα της Αττικής Οδού, της οποίας εξ άλλου θα αποτελεί τμήμα. Θα έχουμε πολύ σύντομα θετικές εξελίξεις μου είπε», σημειώνει ο κ. Θεοδωρακόπουλος και προσθέτει: «Αντιθέτως, το θέμα του Μετρό όσον αφορά στην περιοχή μας μένει πίσω, αφού στον προγραμματισμό έχουν την τελευταία φάση για την επέκταση από Μαρούσι  προς Πεύκη, Λυκόβρυση και Εθνική Οδό».

Καταλήγοντας, ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος τόνισε ότι «έχουμε όλοι υποχρέωση την επομένη των εκλογών να συνεργαστούμε και να πιέσουμε ώστε να υλοποιηθούν αυτά τα μεγάλα έργα το συντομότερο. Τα προβλήματα δεν λύνονται μέσα από τα γραφεία».

Σχετικά με την… προϊστορία των δύο έργων, η Συμμαχία Πολιτών αναφέρει:

Όταν ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος είχε εκλεγεί δήμαρχος Πεύκης  (2007-2011) αρχικά έλυσε τα θέματα της καθημερινότητας και, μαζί με τους συνεργάτες του, δημιούργησε μια πόλη φιλική και πεντακάθαρη.

Ταυτοχρόνως ανακαίνισε πλήρως όλα τα σχολικά κτήρια και δημιούργησε σύγχρονες παιδικές χαρές και βελτίωσε την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Αμέσως μετά άρχισε να κτίζει, με μια ομάδα ειδικών, το μέλλον της πόλης.

Εξασφάλισε λοιπόν χρηματοδοτήσεις για την κατασκευή της κεντρικής πλατείας, για την ανάπλαση της Λεωφόρου Ειρήνης και για τη διαμόρφωση των γειτονιών γύρω από τα σχολεία, με το πρόγραμμα «Ασφαλής διάβαση των μαθητών στα σχολεία». Αυτά τα έργα αργότερα ακύρωσε, δυστυχώς, η διοίκηση Φωκιανού-Μαυρίδη. Επίσης, την περίοδο εκείνη ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, μαζί με συναδέλφους του από την ευρύτερη περιοχή, πίεσαν για την επέκταση της γραμμής 4 του Μετρό στην περιοχή μας. Όπως έκανε και για την κατασκευή της υπόγειας Λεωφόρου Κύμης, από την οδό Πλαπούτα, στα σύνορα Πεύκης και Ηρακλείου, έως την εθνική οδό, στο ύψος της Καλυφτάκη, στην Κηφισιά.

«Σε αυτά τα δύο έργα έδωσα μεγάλη σημασία, γιατί σηματοδοτούν καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων και ανοίγουν μεγάλους ορίζοντες» τόνισε ο πρώην δήμαρχος Πεύκης και υποψήφιος δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Με την υλοποίηση αυτών των έργων είναι βέβαιο ότι θα λυνόταν μια για πάντα το τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα και η περιοχή μας θα αναβαθμιζόταν. Δυστυχώς, όμως, η κρίση καθυστέρηση την έναρξη των έργων και στη συνέχεια δόθηκαν άλλες προτεραιότητες από την Πολιτεία».

Πράγματι, εδώ ακριβώς είδαμε να μένει πίσω στον σχεδιασμό ο Δήμος μας και να μην υπάρχει καμιά συντονισμένη αντίδραση από την πλευρά μας. Η δημοτική αρχή, που ευτυχώς φεύγει, δεν έκανε κάτι, δεν συζήτησε το θέμα ούτε στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά επάνω από όλα δεν κινητοποιήθηκε για να υπερασπίσει τα κεκτημένα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet