Συνάντηση Δ. Κωνστάντου με την πρόεδρο του ΚΟΙΠΑΠ Α. Ασπραδάκη
Κοινωνία

Συνάντηση Δ. Κωνστάντου με την πρόεδρο του ΚΟΙΠΑΠ Α. Ασπραδάκη

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2017, μετά από αίτημα της δημοτικής παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.-, συνάντηση του κ. Δημήτρη Κωνστάντου με την πρόεδρο του ΚΟΙΠΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, δημοτική σύμβουλο Άννα Ασπραδάκη, στο πλαίσιο των θεσμικών επαφών με τους νέους προέδρους του Δημοτικού Συμβουλίου και των δύο νομικών προσώπων του Δήμου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της παράταξης, υπήρξε ενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων και υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων, στη διάρκειας δύο ωρών συνάντηση για το ΚΟΙΠΑΠ, «με αμοιβαίο πνεύμα καλής διάθεσης και εποικοδομητικής συνεργασίας», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, όπου επίσης προστίθενται τα εξής:

Ευχαριστούμε την πρόεδρο του νομικού προσώπου κ. Άννα Ασπραδάκη για την ανταπόκρισή της και για τη θετική της συνεισφορά στην ουσία της συζήτησης, ευελπιστώντας σε συγκεκριμένα αποτελέσματα, αποκλειστικά προς όφελος της λειτουργίας του ΚΟΙΠΑΠ, των εργαζομένων σε αυτό και των συμπολιτών μας, ιδιαίτερα των νέων οικογενειών με μικρά παιδιά και των ηλικιωμένων.

Η δημοτική μας παράταξη κατέθεσε μια σειρά προτάσεων, πολλές εκ των οποίων έχουν διατυπωθεί και παλαιότερα, είτε στο πλαίσιο του Δημοτικού Συμβουλίου είτε σε ανάλογες συναντήσεις με τους δύο προηγούμενους προέδρους του ΚΟΙΠΑΠ.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, προτείναμε:

  1. Δικαιότερη και πιο αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. του νομικού προσώπου. Με το ισχύον καταστατικό του 2011 η αντιπολίτευση εκπροσωπείται με 3 έδρες στο 15μελές συμβούλιο, όπου οι 2 έδρες ανήκουν στη μείζονα μειοψηφία και μόλις 1 στις υπόλοιπες τέσσερις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Επισημάναμε την ανάγκη αύξησης των εδρών που αντιστοιχούν στην αντιπολίτευση και την αλλαγή επιμερισμού των 3 υφιστάμενων εδρών, χωρίς πριμοδότηση της μείζονος μειοψηφίας.
  2. Μεταφορά της δημοτικής βιβλιοθήκης από το ΚΟΙΠΑΠ στο ΠΕΑΠ, που έχει την ευθύνη του πολιτισμού στον οποίο ανήκει με πρωτεύοντα πρωταγωνιστικό τρόπο το βιβλίο.
  3. Ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών έγκρισης και εφαρμογής του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του ΚΟΙΠΑΠ, με τρόπο θεσμικά ορθό και αξιοκρατικό, καθολικά σύμφωνο με τις παρατηρήσεις των αρμοδίων οργάνων, όπως το υπηρεσιακό συμβούλιο, λειτουργικό και αποδοτικό στις σχέσεις αιρετής διοίκησης και εργαζομένων, διασφαλίζοντας τη μέγιστη συνεισφορά και αφοσίωση του ανθρώπινου δυναμικού στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους συμπολίτες μας, χωρίς διακρίσεις, φωτογραφικές διατάξεις και αποκλεισμούς.
  4. Ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής στα τροφεία των παιδικών σταθμών, με περαιτέρω μειώσεις στις χαμηλές κλίμακες, όπως η ολοκληρωτική απαλλαγή σε ποσοστό 100% για εισοδήματα μέχρι τις 15.000 ευρώ. Πρόσθετη χρηματοδότηση από τον Δήμο για τη στοχευμένη εφαρμογή της κοινωνικής πολιτικής στα τροφεία, με έμπρακτη ανακούφιση των νέων οικογενειών, συμπολιτών μας, με μικρά παιδιά. Η υψηλού επιπέδου λειτουργία και προσφορά υπηρεσιών από τους παιδικούς σταθμούς, πανθομολογούμενη, αντανακλά την προσήλωση και πολύτιμη προσφορά των εργαζομένων καθώς και την επιτυχή και παραγωγική διοικητική παρουσία της κ. Σταυρούλας Βαρδάκου.
  5. Εμπλουτισμός των προσφερόμενων υπηρεσιών και δραστηριοτήτων στα μέλη των ΚΑΠΗ σε όλους τους τομείς, ψυχαγωγίας, πολιτισμού, ενασχολήσεων, εκδρομών, κοινωνικότητας κ.α., με ενωτικό τρόπο και κοινές εκδηλώσεις, προς ενίσχυση της κοινής ταυτότητας του Δήμου μας.
  6. Διαρκή εμπλουτισμό της δημοτικής βιβλιοθήκης με νέους τίτλους, ενημέρωση για τη διαθεσιμότητά τους στους βιβλιόφιλους, δημιουργία άτυπης ομάδας φίλων της βιβλιοθήκης και διενέργεια ετήσιας υπαίθριας έκθεσης βιβλίου στο άλσος Βαρβαρέσου, μετά το φεστιβάλ παιδιού. Η οργάνωση εκδηλώσεων με την επιμέλεια του κ. Ηλία Πολλάτου αξιολογείται θετικά, τόσο ως προς τη συχνότητα πραγματοποίησης όσο και ως προς την ευρηματικότητα των θεμάτων και την επιτυχή διασύνδεση με την εκπαιδευτική κοινότητα και τις συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στον Δήμο μας.
  7. Πραγματοποίηση της λαμπαδηδρομίας εθελοντικής αιμοδοσίας στις αρχές φθινοπώρου, με αξιοποίηση της αποδεδειγμένης εμπειρίας, προσήλωσης και ανιδιοτελούς προσφοράς της ομάδας «Γέφυρα Αγάπης». Ενίσχυση της εξωστρέφειας σε όλα τα επίπεδα οργάνωσης, επικοινωνίας, προσέλκυσης νέων εθελοντών, ώστε όχι απλά να επιστρέψουμε στα παλαιότερα επίπεδα συγκέντρωσης μονάδων αίματος, αλλά να καταστήσουμε τον Δήμο μας πρωταγωνιστή στην εθελοντική προσφορά αίματος προς όφελος τόσο αναγκών των συμπολιτών μας, όσο και συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε μια έκτακτη ή χρόνια ανάγκη μετάγγισης αίματος, από την οποία εξαρτάται η ζωή τους.
  8. Ενίσχυση όλων των δομών πρόνοιας και κοινωνικής πολιτικής, με έμφαση στο Κοινωνικό Φαρμακείο και στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, δομές για τις οποίες αποκομίσαμε τη βεβαιότητα ότι βρίσκονται στις άμεσες προτεραιότητες της νέας προέδρου.

Η πρόεδρος του ΚΟΙΠΑΠ κ. Άννα Ασπραδάκη μας διαβεβαίωσε ότι η διοίκησή της θα χαρακτηρίζεται από διαφάνεια, πλήρη προσβασιμότητα, εξωστρέφεια, σύνθεση απόψεων και αποτελεσματικότητα. Στοιχεία αναμφίβολα θετικά, τα οποία εφόσον διαπιστωθούν και στην πράξη, θα τύχουν της δημόσιας επιβράβευσης και στήριξης εκ μέρους της παράταξής μας. Αντίστοιχα θέσαμε στη διάθεσή της και στο Δ.Σ. του ΚΟΙΠΑΠ την ενεργητική συνεισφορά μας στην υλοποίηση των προτάσεων που υποβάλαμε, καθώς και σε όποια άλλη πρωτοβουλία κριθεί σκόπιμο, με απόλυτο σεβασμό στους θεσμικά διακριτούς ρόλους που υπηρετούμε.

Με τη συνάντηση αυτή ολοκληρώθηκε ο κύκλος θεσμικών επαφών με τους νέους προέδρους του Δημοτικού Συμβουλίου, του ΠΕΑΠ και του ΚΟΙΠΑΠ, στο πλαίσιο της κεντρικής προεκλογικής μας δέσμευσης για μια παρουσία της δημοτικής μας παράταξης συνεργατικής και συνενωτικής, επί της ουσίας, προς όφελος των συμπολιτών μας, του Δήμου, των πόλεών μας, Πεύκης & Λυκόβρυσης και της ποιότητας της τοπικής δημοκρατίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet